cg_elektrika_2 Svet24.si

Država za subvencijo cen elektrike potrošila 241...

tanja žagar Svet24.si

Tanja Žagar ima raka dojke. »Če je to cena za ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Največji slovenski tajkun v kazenskem postopku. ...

dan drzavnosti proslava 2024 pl Reporter.si

To je bil gotovo hud udarec za Milana Kučana ...

slovenija anglija pm Ekipa24.si

Nam zavidajo? Hrvati že na dopustu, tako pa ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

navijači slovenija pm Ekipa24.si

Slo-ve-ni-ja! Na tisoče navijačev se je ...

ku
ku
0 18.12.2021 09:55:04

IRVING SE VRAČA! Še vedno ZAVRAČA CEPIVO, a ga je ZARADI TEH POSEBNIH RAZMER pobožala sreča

Profimedia
Eden najvidnejših organizatorjev igre v ligi NBA Kyrie Irving se bo začasno vrnil v ekipo Brooklyna, potem ko v tej sezoni še ni odigral niti ene tekme, saj se ne želi cepiti proti covidu-19, država New York pa necepljenim igralcem ne dovoli nastopa.

Ervinga je klub postavil na stranski tir, igralec pa je bil za vsako tekmo, ki se je zaradi necepljenosti ni mogel udeležiti, denarno kaznovan. V brezizhodnem položaju, saj 29-letni branilec ni želel popustiti, je potezo storil klub, saj se je zaradi poškodb in drugih nevšečnosti (izolaciji po pozitivnem testu ali stiku z okuženim) znašel v kadrovskih težavah. Trenutno so izven pogona člani udarne peterke LaMarcus Aldridge, James Harden in DeAndre’ Bembry ter rezervisti Paul Millsap, Bruce Brown, James Johnson in Jevon Carter, za nameček si je desni gleženj poškodoval Kevin Durant.


Erving bo od četrtka dalje igral na tekmah v gosteh, razen z New Yorkom, kjer ne sme nastopiti. Jasno, zaradi istega razloga bo manjkal tudi na domačih tekmah. Obenem svojim soigralcem ne bo mogel pomagati v Torontu, saj bodo od januarja dalje v Kanado lahko vstopili le cepljeni igralci.

Generalni direktor Sean Marks je povedal, da je do takšne odločitve prišlo po posvetovanju z vsemi trenerji, igralci in drugim osebjem. "Imamo polno podporo vseh igralcev. V trenutnih razmerah, ko imamo veliko manjkajočih igralcev, smo tehtno premislili. Verjamemo, da bo Kyrie dvignil kvaliteto ekipe."

Pravila zvezne države New York velevajo, da lahko Irving trenira v domačem okolju, tako se je s trenerskim štabom dogovoril za podroben načrt vrnitve v tekmovalno formo. Pet zaporednih dni pred vrnitvijo v ekipo bo moral predložiti negativni test na koronavirus, v nadaljevanju se bo moral - kot necepljen igralec - testirati vsak dan.

irving protest
Profimedia

Članki iz rubrike