pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ue
ue
0 16.12.2021 11:01:34

Noro! NAVAL SLOVENSKIH NAVIJAČEV, Nemci skovali hud načrt!

Profimedia
Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec se mudi v ZDA, kjer se bo v Dallasu srečal z Luko Dončićem, v New Yorku pa z Vlatkom Čančarjem.

Pogovori bodo usmerjeni v naslednjo veliko akcijo moške izbrane vrste, ki bo septembra prihodnje leto na evropskem prvenstvu v Nemčiji branila zlato medaljo iz Istanbula 2017.

Preko Zooma se je Matej Erjavec pogovarjal s predstavniki slovenskih medijev in med drugim izpostavil: "V Nemčiji bo padel rekord po številu slovenskih navijačev, vprašanje je le, ali že v predtekmovanju v Kölnu ali nato v zaključni fazi v Berlinu. Nemška košarkarska zveza se je namreč izjemno temeljito lotila vprašanja obiskovalcev in ker smo Slovenci vedno med najbolj množičnimi in glasnimi navijači na prvenstvih, se je s predlogi takoj obrnila tudi na nas," pravi Erjavec.



"Za tekme v Kölnu je prodanih že blizu 80.000 vstopnic. Vseskozi smo v stiku z nemškimi organizatorji, saj se bodo oni angažirali, kako na primer pripeljati slovenske navijače iz relativno bližnjega Bruslja do Kölnu. Ob tem razmišljajo tudi, kako v Köln in Berlin privabiti čim več Slovencev, ki delajo v Nemčiji. Vključili sta se tudi veleposlaništvi, debata poteka o vezeh med Dirkom Nowitzkim in Luko Dončićem, ... Skratka, veselimo se evropskega prvenstva, na katerem bomo lahko končno branili zlato medaljo iz Istanbula," je povedal predsednik KZS.

Eurobasket 2022 bodo od 1. do 18. septembra gostile Češka, Gruzija, Italija in Nemčija. Slovenija bo tekme v skupini B, v kateri so Nemčija, Litva, Francija, Madžarska ter Bosna in Hercegovina, igrala v dvorani Lanxess, ki sprejme 19.000 gledalcev, zaključni boji v Berlinu pa bodo potekali v Mercedes-Benz Areni s kapaciteto 14.500 sedežev.

Članki iz rubrike