Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ku
ku
0 18.12.2021 08:36:54

USODA je na prav poseben način ZDRUŽILA slovenskega strokovnjaka, legendo in soigralca Luke Dončića

Profimedia
Nekdanji Olimpijin trener Sašo Filipovski je po neuspešni epizodi pri Partizanu dolgo čakal in naposled dočakal novega delodajalca.

Strokovnjak, ki se je obrti - v času največjih uspehov zmajev - učil pri Zmagu Sagadinu, naj bi postal glavni trener nemškega prvoligaša Würzburga. Klub še ni potrdil informacije, ki se je razširila po košarkarskih kanalih. A kjer je dim, je ponavadi tudi ogenj.

Nemški klub, ki je postal znan, ko je - takrat še kot drugoligaš - ob koncu devetdesetih v ligo NBA poslal Dirka Nowitzkega, pred leti še Maxija Kleberja (oba, zanimivo v Dallas, kjer danes blesti Luka Dončić), se je znašel v težavah, slabi rezultati pa so s trenerske klopi odnesli nekdanjega nemškega reprezentanta Denisa Wuchererja.



Serijo porazov naj bi tako skušal zaustaviti 47-letni Filipovski, ki je bil od marca, ko je zapustil Beograd, brez kluba. Ljubljančan je poleg Olimpije vodil še poljski ekipi Turow in Zielono Goro, rusko Lokomotiv Rostov, italijansko Lottomatico Romo, turški Banvit in francoski Monaco, ob tem je pri moskovskem velikanu CSKA-ju opravljal vlogo pomočnika Dušku Vujoševiću.

Če ne bo prišlo do preobrata, bo torej Filipovski osvojil še osmo evropsko državo, predvsem pa bo svojo sled pustil v klubu, na katerim bdi duh predvsem velikana svetovne košarke Nowitzkega in današnjega člana Dallasa in Dončićevega soigralca Kleberja.

Članki iz rubrike