Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
16.12.2021 12:07:44
Deli članek:

ŠOKANTNO RAZKRITJE: Carlisle Dallas zapustil zaradi DONČIĆA, Slovenec tega ni mogel več TRPETI!

Reuters

Luka Dončić naj bi stal za odhodom Ricka Carlisla. Posredno, a vendarle ...

Ugledni ameriški športni novinar Tim MacMahon je postregel z razkritjem, ki je pošteno razburkalo ameriško športno javnost. Ekipa iz lige NBA Dallas Mavericks je pred začetkom letošnje sezone nepričakovano ostala brez trenerja, vodstvo je brez pojasnila za javnost odslovil Ricka Carlisla. V javnosti so zaokrožil takšne in drugačne novice, resnica pa naj bi zdaj vendarle ugledala luč sveta.

Kot razkriva ameriški novinar, je Carlisle izgubil zaupanje vodstva kluba, vse pa se je začelo s prvim zvezdnikom zasedbe Luko Dončićem. Slovenec naj bi bil močno razočaran nad odnosom in početjem ameriškega stratega, ki je na vsak način želel razbiti prijateljsko vez med njim in Dennisom Smithom mlajšim, ki je v Dallas prišel eno sezono pred Dončićem.

Ameriški košarkar je bil tisti, ki je Slovencu prvi razkazal okolje in mesto, živela pa sta celo v isti stolpnici. Vse skupaj je začelo pošteno motiti Carlisla, ki je začel počasi, a vztrajno rušiti njuno prijateljstvo, med drugim je ameriškemu košarkarju kar pred igralci očital, da je ljubosumen na Dončića. Razlog za to početje Carlisla je bilo prepričanje, da je bil Smith mlajši ob Dončiću precej neuporaben v ekipi Dallasa, na vsak način je iskal, kako bi se ga znebil, sedem mesecev kasneje pa ga je Dallas vendarle poslal v New York.

"Ni se šlo toliko za to, kako je Rick ravnal z Dončićem, bolj je Luka sovražil to, kako je Rick ravnal z njegovimi soigralci," je novinarju ESPN-ja priznal Dončićev soigralec iz sezone 2018/19. To niti ni bil edini trenerjev napad nad kakšnega igralca, žaljiv je bil tudi do Salaha Mejrija, ki Dončića pozna še iz Reala. Naključje ali ne?

MacMahon še piše, da je bilo prvotno mišljeno, da tudi v letošnji sezoni ekipo vodi Carlisle. Še več, Američan si je želel pripotovati v Slovenijo, kjer bi si ogledal trening slovenske reprezentance in spremljal svojega zvezdniškega varovanca, a je rdečo luč njegovemu prihodu prižgal kar Dončić, ki ni želel imeti ob sebi motečih dejavnikov. To je sodu izbilo dno, lastnik Dallasa Mark Cuban je povlekel logično potezo, Carlislu, ki je več kot očitno izgubil zaupanje slačilnice, je pokazal vrata, na njegovo mesto pa postavil Jasona Kidda.