državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

STA
STA
0 06.05.2021 08:54:48

Ko ima Dončić počitek, ligo NBA začara ON! Poglejte, kaj je počel ta EDINSTVENI košarkarski VIRTUOZ! (video)

Reuters
Košarkarji Denverja so v pretekli noči na domačem parketu s 113:97 premagali trenutno najbolj vročo ekipi v severnoameriški ligi NBA New York Knicks. Izkazal se je glavni kandidat za najkoristnejšega igralca rednega dela lige Nikola Jokić, ki je dosegel 32 točk, od tega 24 v prvi četrtini. Slovenec Vlatko Čančar je prispeval dve točki.

Denver je z razpoloženim Jokićem prišel do velikega vodstva v prvi četrtini. Po devetih minutah igre je bilo že 26:6 za domače košarkarje, New York pa se po začetnem šoku ni pobral in je tako zabeležil šele drugi poraz na zadnjih 14 tekmah.

Srbski center je na koncu odigral le 29 minut, saj mu je trener zaradi velike prednosti namenil več časa za počitek. Ob njem je bil za Denver s 25 točkami najbolj razpoložen Austin Rivers. Tega je New York v marcu zamenjal po prihodu Derricka Rosa.

Rivers je izkoristil priložnost, da se nekdanji ekipi maščuje, na tekmi je zadel šest metov za tri točke. Na drugi strani je bil Rose eden od štirih igralcev New Yorka, ki je tekmo zaključil s 14 točkami.


Priložnost za igro je dobil tudi Čančar, ki je v skoraj petih minutah dosegel dve točki in ujel tri skoke.

Denver je z izkupičkom 44:22 v tej sezoni zdaj na tretjem mestu v zahodni konferenci. Pred njim sta vodilni ekipi lige Utah in Phoenix, ki sta se v pretekli noči zamenjali na vrhu. Utah (48:18) je po zmagi s 126:94 proti San Antoniu znova skočil pred Phoenix (47:19), ki je izgubil s 103:135 na gostovanju v Atlanti.

Za Utah je bil najboljši Jordan Clarkson s 30 točkami, Hrvat Bojan Bogdanović jih je dosegel 24. Pri zmagi Atlante nad Phoenixom je kar sedem igralcev Atlante doseglo dvomestno število točk, med njimi Trae Young s 16, domače moštvo pa je vodilo celotno srečanje. Tudi 30 točk Devina Bookerja ni bilo dovolj za Phoenix.

Na preostalih tekmah je odmevala prepričljiva zmaga Bostona nad Orlandom s 132:96. Prva strelca Bostona sta bila Kemba Walker z 32 in Jaysom Tatum s 27 točkami.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike