jernej tozon Dobra karma

Napoved: do poletja 2023 se bo Čuku Jerneju ...

PinkBlackGreen_FINAL Svet24.si

RAZKRITO: S tem telefonom boste dobili največ za ...

planet1 - foto jaka koren Svet24.si

Najprej se je videlo iz vesolja, kar zdaj ...

čelik7 Svet24.si

Pavle Čelik: »Državljani se zavedajo svojih ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Šerbi Njena.si

Naprodaj hiša pokojne Šerbi

STA
STA
0 16.05.2020 13:43:53

Dončić, si VIDEL TOLE?!? BIZARNA ODLOČITEV zvezdnika lige NBA, o tem govorijo VSI! Ljudi pozval, naj...

vszi
Bizarna odločitev zvezdnika lige NBA.

Košarkar Brooklyn Nets Spencer Dinwiddie je začel kampanjo zbiranja sredstev, po kateri bo navijačem prepustil izbiro njegovega novega kluba v severnoameriški ligi NBA. Navijači bodo morali v mesecu dni zbrati za 22,7 milijona evrov sredstev v kriptovaluti bitcoin, v nasprotnem primeru bo znesek namenil dobrodelnim organizacijam.

Dinwiddieja sicer z Nets veže pogodba do konca sezone 2020/21, po njej pa bo lahko zamenjal delodajalca. Oziroma bo to možnost prepustil navijačem, ki pa morajo v tem času zbrati določeno število sredstev, poroča nemška tiskovna agencija (dpa).

Košarkar je navijače zaprosil, naj zberejo 2625,8 enot kriptovalute Bitcoin, kar preračunano znaša okoli 22,7 milijonov evrov.

Dinwiddie je na Twitterju sporočil, da bo potem za ekipo po izboru navijačev podpisal pogodbo za minimalni znesek v višini 1,4 milijona evrov, preostali znesek pa bo veljal kot sponzorska obveza navijačem.Dinwiddie je dodal, da če navijači v enem mesecu ne bodo zbrali dovolj sredstev, bo zbrano vsoto podaril v dobrodelne namene.

"Sponzorji in opremljevalci obutve že tako vplivajo na odločitve. Moji največji sponzorji bodo vedno navijači, zato se bom malce pozabaval s tem v času karantene," je za The Athletic dejal košarkar Brooklyna.

"Upam, da se v kampanjo ne bo vključil nihče od lastnikov ali predstavnikov ekip, da bo zbiranje sredstev potekalo pravično v tem posebnem pokroviteljskem pristopu," je še dodal Dinwiddie.

V letošnji za zdaj prekinjeni sezoni je za Nets v povprečju dosegal 20,8 točke in 6,8 podaje na tekmo, zasluži pa okoli 11,5 milijona evrov na sezono.

Značke: nba, košarka, pogodba

Članki iz rubrike