favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 14.05.2020 10:00:45

Legendarni KOŠARKAR je razkril, kakšen ČLOVEK je bil v resnici Kobe BRYANT, to o njem pove VSE!

Reuters
Odlični italijanski košarkar Danilo Gallinari se je v pogovoru z mladimi športnimi novinarji med drugim razgovoril o svojih začetkih v severnoameriški ligi NBA, obdobju novega koronavirusa in košarki v Italiji. Spomnil se je tudi na letos umrlo legendo NBA Kobeja Bryanta.

Gallinarija je leta 2008 na naboru izbralo moštvo New York Knicks, kjer se je takoj moral spoprijeti z zahtevnim občinstvom. "Trenerji so mi takoj povedali, da je občinstvo v New Yorku zelo zahtevno in na začetku so mi ljudje žvižgali. A to je bila velika vzpodbuda, spremeniti žvižge v aplavze. Evropejci so si takrat težje pridobili zaupanje kot danes," je dejal 31-letnik v spletnem pogovoru, ki ga je za mlade novinarje organiziralo Mednarodno združenje športnih novinarjev AIPS.

gallinari bryant pm
Profimedia

Kljub težkim začetkom pa je doživel tudi topel sprejem, za katerega je poskrbela legenda Los Angeles Lakers, Kobe Bryant. "Imela sva odličen odnos. Na začetku mi je pomagal. Legenda, eden najboljših košarkarjev v zgodovini, je z mano govoril italijansko zaradi odnosa z našo državo (nekaj časa je Bryant z družino živel v Italiji, kjer je njegov oče igral košarko; op. STA). Bil je neverjeten. O meni je vedel več, kot jaz o njem. Star sem bil komaj 19 let, ravno sem prišel v ligo. To mi je dalo vedeti, kako odprt in dobro obveščen je bil," se spominja Gallinari.

Tudi njega je smrt legendarne številke 24 šokirala, nemočnega pa se je počutil tudi ob pojavu novega koronavirusa, ki je marca zaustavil šport po celem svetu. Italijan zdaj igra v dresu Oklahome City Thunder in ravno tekma med njegovo ekipo in Utah Jazz 11. marca je bila prva letošnja odpovedana tekma v NBA zaradi koronavirusa. Celotna liga pa je bila prekinjena kmalu zatem.

"Počutil sem se majhnega in nemočnega, da je en virus lahko vse zaustavil, a to je večje od košarke. Komisar lige Adam Siver je takoj prekinil sezono, kar je bila zelo pametna odločitev, ki je ne bi sprejel vsak na takem položaju," pravi Italijan.

Zdaj se situacija umirja, z ekipo bi se moral ta teden vrniti na trening, a je ponoven začetek skupnih treningov prestavljen na naslednji teden. Z Oklahomo je imel letos zaenkrat odlično sezono.

"Ljudje niso pričakovali, da bi lahko prišli v končnico, a smo se borili za četrto, tretje mesto v zahodni konferenci," je dejal Gallinari. Čeprav si vsi v ligi, lastniki, da ne bi utrpeli prevelikih finančnih izgub, igralci pa zaradi želje po igranju in tudi plač, želijo nadaljevati ligo, Gallinari vseeno opozarja: "Vsi si želimo igrati, a to mora biti v varnem okolju. Nočemo ogroziti svojega zdravja in zdravja ljudi okoli sebe. Nam pa NBA ni dala nobenih novih informacij, trenutno ne vemo nič."

Ponosen je, da je ambasador košarke v domači Italiji, a pravi, da je bilo mladim včasih lažje. "Včasih je bilo za mlade športnike namenjenega več denarja. Da bi več mladih igralo košarko, pa mora več Italijanom uspeti v NBA. Italijani namreč več vedo o NBA kot o italijanski košarki," je prepričan Gallinari.

Tudi zato bi kariero rad sklenil doma, čeprav o upokojitvi še ne razmišlja. "Rad bi se upokojil v Olimpii Milanu, saj sem tam začel z igranjem košarke, in popolna zgodba bi bila, da bi končal tam, kjer sem začel," je povedal Gallinari.

Značke: košarka, nba, koronavirus

Članki iz rubrike