pošta, poštar, poštni delavec Svet24.si

Sindikat upravo Pošte Slovenije obtožuje vdora v...

sava dolinka, alge Svet24.si

Ugotavljali bodo, zakaj so se razrasle alge v Savi...

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

ku
ku
1 15.05.2020 14:42:58

Konec epidemije in že prvi podpis pogodbe v Stožicah! Pogodbo je podpisal EDEN NAJVEČJIH TALENTOV

alesfevzer.com
Vodstvo Cedevite Olimpije ne sedi križem rok.

Cedevita Olimpija je svoje vrste okrepila z enim najbolj nadarjenih košarkarjev na območju nekdanje skupne države. Prvo profesionalno pogodbo v karieri je ob dopolnjenem 18. letu z ljubljanskim klubom podpisal 185 centimetrov visoki branilec iz Bosne in Hercegovine Aleksa Gatarić. V slovensko prestolnico pa se ne bo preselil takoj, saj bo svojo košarkarsko pot vsaj zaenkrat kot posojen igralec nadaljeval v Zagrebu pri KK Cedevita Junior.

Cedevita Olimpija z dodatkom v Banjaluki rojenega Gatarića na seznam igralcev nadaljuje s svojim delom z mladimi in nadarjenimi košarkarji, ki je plod sodelovanja med Ljubljano in Zagrebom, kjer domuje Cedevita Junior. Pogoji za delo z mladimi so v hrvaški prestolnici med najboljšimi v Evropi, zagrebški klub pa počasi in vztrajno postaja razvojno središče in odskočna deska za mlade igralce, ki se bodo z delom dokazali in pridružili članskemu moštvu v Ljubljani.

Nadarjeni branilec je barve Cedevite Junior že zastopal v prejšnjih sezonah. Nase je močno opozoril na evroligaškem mladinskem turnirju v Beogradu v sezoni 2018/19, ko je na štirih tekmah v povprečju dosegal 12,8 točke, 5,0 skoka in 2,8 podaje. Leta 2018 je reprezentanco Bosne in Hercegovine na evropskem prvenstvu divizije B za fante do 16. leta vodil vse do srebrne medalje, ob tem pa v povprečju dosegal 11,4 točke, 4,9 skoka in 4,3 podaje na tekmo. Opazil ga je tudi selektor članske izbrane vrste in ga lani poleti pridružil A-selekciji na pripravah. Prejel je tudi vabilo za NBA kamp 'Košarka brez meja', ki je namenjem najbolj nadarjenim igralcem iz vsega sveta.

gataric
sn


Direktor Davor Užbinec je izpostavil, da so v klubu ponosni, da je Gatarić izbral Cedevito Olimpijo za podpis svoje prve profesionalne pogodbe: "Aleksa se je v Zagreb preselil pred dvema letoma in lahko smo spremljali njegov razvoj. Veseli nas, da tudi mladi košarkarji prepoznajo, da je projekt Cedevite Olimpije zgrajen na zdravih temeljih, in da ljubljansko-zagrebška družina počasi postaja resen konkurent ostalim razvojnim centrom za nadarjene igralce po celotni Evropi."


Zadovoljen je tudi Sani Bečirović, športni direktor: "Aleksa je po Mateju Bošnjaku še eden od igralcev, ki so se že kalili v zagrebški Cedeviti ter kasneje Cedeviti Junior, in je postal del Cedevite Olimpije. S pridnim delom bo lahko v nekaj sezonah postal del naše članske ekipe v Ljubljani. Gre namreč za zelo nadarjenega igralca, ki je na številnih evropskih tekmovanjih že opozoril nase."

Aleksi Gatariću je v veliko čast, da je dobil priložnost podpisati profesionalno pogodbo s Cedevito Olimpijo: "Odkar sem prišel v Zagreb k Cedeviti je bil to nek cilj, ki sem ga uspel doseči z delom. Zdaj je na meni, da se dokažem v Cedeviti Junior, ki predstavlja odlično sredino za razvoj mladega igralca. Na igrišču moram napraviti vse, da potrkam na vrata članske ekipe Cedevite Olimpije."

Članki iz rubrike