bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

749 kvadratov razkošja za ustavnega sodnika ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

ku
ku
1 24.02.2020 21:24:45

Kakšen POKLON LEGENDI! Čustveno SLOVO od Kobeja in Gianne, ves svet joče (V ŽIVO + FOTO)

Profimedia
Praznovanje življenja. Tako so poimenovali komemoracijo, s katero so se poklonili enemu najboljših košarkarjev vseh časov Kobeju Bryantu in njegovi hčerki Gianni, ki sta 26. januarja skupaj s še sedmimi ljudmi umrla v tragični nesreči v okolici Los Angelesa.

V SPOMIN KOBEJU & GIANNI BRYANT



Srce parajoče slovo od legende in 13-letne hčerke se je v Staples Centru začelo ob pol enajstih po lokalnem času. Že precej pred tem pa so okoli dvorane začeli zbirati številni navijači, ki so želeli še enkrat več počastiti spomin na velikana košarke. Okoli osrednjega odra je bilo postavljeno več kot 33 tisoč vrtnic – ena za vsako doseženo točko Bryanta v njegovi bogati karieri, v kateri je ves čas igral za Los Angeles Lakerse. Tovrstne simbolike je bilo na pretek. Tudi datum dogodka je imel globji pomen. 24-ega po številki na Kobejevem dresu v prvem delu njegove kariere, drugega po številki na Gigannijevem dresu, letnica dvajset, ker je toliko časa trajala Kobejeva kariera, obenem sta bila do usodne zadnje nedelje v januarju toliko let v razmerju Kobe in Vanessa. In še več: včerajšnji dan je bil osmi ponedeljek v letu, številka osem pa je bila na njegove dresu v drugem delu kariere. Vstopnice za dogodek so bile v prodaji za ceno 24,02 oziroma 224 ameriških dolarjev. Jasno je, zakaj takšni številki. Ves izkupiček je bil namenjen skladu Mamba in Mambacita, ki skrbita za razvoj mladih košarkarjev.


Kobeju in Gianni so se poklonili številni zvezdniki, med njimi tudi Michael Jordan, Bill Russell, Kareem Abdul-Jabbar, Phil Jackson, Pau Gasol, Magic Johnson, Jerry West, Tim Duncan, Shaquille O’Neal, Dwyane Wade, Tony Parker, Gregg Popovich, Doc Rivers, Steph Curry, James Harden, Byron Scott, Lamar Odom, Vlade Divac, Devin Booker ter komisar lige NBA Adam Silver.
»Celebration of Life« oziroma Praznovanje življenja je s pesmijo 'XO' odprla ameriška pevka in dobra Kobejeva prijateljica Beyonce. "Tu sem zato, ker imam rada Kobeja, to pa je njegova najljubša pesem," je dejala. Prvi in bržčas največji vrhunec večera je bil brez dvoma čustven govor Kobejeve žene Vanesse. Sicer so se na odru zvrstili številni Kobejevi prijatelji, solzam se ni mogel izogniti niti veliki Michael Jordan, na velikem zaslonu pa so se predvajali znameniti trenutki Kobejeve bogate kariere. V dvorani je večkrat spontano zadonelo 'Kobe, Kobe, Kobe'.

Članki iz rubrike