GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

ku
ku
0 15.05.2019 12:19:57

KOT V SREDNJEM VEKU! Turki imajo igralca v finalu lige NBA, na televiziji pa ZATEMNITEV !?!

Profimedia
Turčija ima košarkarja v konferenčnem finalu lige NBA, a je ostala brez prenosov.

Si predstavljate, da bi se kaj takšnega zgodilo v Sloveniji. Da bi bodisi Goran Dragić bodisi Luka Dončić napadal šampionski prstan, država pa bi preprosto prepovedala ogled tekem na malih ekranih. Nepredstavljivo, a eno je Slovenija, nekaj povsem drugega pa očitno Turčija.

Košarkar Portlanda Enes Kanter pač med pripadniki oblasti, še posebej pa med oblastniki v Turčiji ni priljubljen. In to je zelo milo rečeno. V resnici je v domovini osovražena oseba, saj si je dovolil javno kritizirati predsednika Reccepa Tayyipa Erdogana. Še več, tako kot njegov oče naj bi bil pripadnik teroristične organizacije, ki je leta 2016 organizirala vstajo proti Erdoganu.


In ker je 26-letni in 211 centimetrov visoki Kanter sovražnik oblasti, se ta trudi z vsemi mogočimi prijemi preprečiti njegovo pojavljanje v turških medijih. "Komentatorji med prenosi tekem iz lige NBA celo ne smejo omeniti mojega imena. To je pravi primer dikatotrskega režima," sporoča košarkar, ki je sicer rojen v Zürichu, člansko kariero je začel v Fenerbahčeju, potem ko je bil pred osmimi leti na naboru za ligo NBA izbran kot 3. po vrsti pa je igral za Utah, Oklahomo City, New York in Portland.

"Oblast je polna ljudi, ki želijo upravljati z vsem, le da si nagrabijo čim več denarja in da imajo moč v svojih rokah. Če se to ne bo kmalu spremenilo, bo vse skupaj le še slabše. Težko gledam ljudi, ki se še naprej mučijo. Moje srce je z njimi. Imel sem veliko srečo, da sem odšel iz Turčije," je še dejal Kanter.

A najkrajšo so zdaj potegnili turški ljubitelji košarke, še posebej lige NBA. Komentator na kanalu S Sport je javnosti sporočil: "Lahko vam le povem, da ne bomo prenašali dvoboja med Golden Statom in Portlandom. Celo več, če se bo Portland uvrstil v veliki finale, ne bomo prenašali niti teh tekem. To ni naša odločitev, ampak je pač tako."

Značke: liga-nba, prenos

Članki iz rubrike