Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

až
1 14.05.2019 10:51:38

ZVERINA VSEH ZVERIN danes ponoči v Dallas!? Dončić ga čaka, TU SO VSE PODROBNOSTI in možnosti!

V noči iz danes na jutri (2.30) bo jasno, kdo bo na naboru lige NBA izbiral kot prvi. Jasno je, kaj je glavna nagrada letošnjega nabora v Barclays Centru v Brooklynu.

Si predstavljate navezo Luka Dončić, Zion Williamson in Kristaps Porzingis? To gre kar zlahka z jezika, mar ne? Seveda je Dallas v precej slabšem položaju kot nekatere druge ekipe v boju za najbolj opevanega študentskega košarkarja v zadnjem času Ziona Williamsona. Zion prinaša ogromno prednosti tudi zunaj parketa, saj bodo posli v tisti franšizi, kjer bo pristal po junijskem naboru (21. junija), zacveteli v nebo.

Loterija predvideva šestodstotno možnost, da Telički pridejo do prvega izbora pred preostalimi šestimi ekipami, ki imajo za to boljše kroglice. New York, Cleveland in Phoenix imajo 14-odstotno možnost, ostale pa lahko vidite v okvirčku ob strani.

Možnosti za prvi izbor 

Moštvo  Št. 1 (%)

1. New York  14,0

2. Cleveland  14,0

3. Phoenix  14,0

4. Chicago  12,5

5. Atlanta  10,5

6. Washington  9,0

7. New Orleans  6,0

8. Memphis  6,0

9. Dallas  6,0

Seveda se je že dogajalo, da so kroglice odskakljale po svoje in prvi izbor namenile nepričakovanim srečnežem, toda Dallas bi imel v tem primeru dvojno srečo, saj si je v zadnjih tednih sezone močno poslabšal številke v lovu na Ziona in izbor v prvi četverici.

Zakaj četverici? Jasno je namreč, da mora Dallas priti do prvega, drugega, tretjega ali četrtega izbora (do petega mesta je izbor zaščiten), če želi obdržati tisto, kar je v menjavi za Dončića namenil Atlanti. Do petega, šestega, sedmega in osmega zaradi sistema tako ali tako ne more priti, saj bodo izžrebali zgolj kombinacije za prva štiri moštva, ostali pa se bodo naprej razporedili po vrsti.

zion
vszi

In ker je Dallas po rezultatih letošnje sezone na devetem mestu, med petim in osmim mestom pač ne more izbirati. Skratka, za kombinacijo Luka-Zion-Kristaps bi morali biti bogovi kombinacij močno na strani teksaškega moštva.

MOŽNOSTI, DA DALLAS OBDRŽI IZBOR

26,2 odstotkov možnosti je, da bo Dallas obdržal zaščiteni izbor na naboru, ki ga je skupaj s Traejem Youngom poslal v Atlanto v zameno za Luko Dončića.

V Dallasu so se sicer dokaj pravočasno lotili tako imenovanega tankiranja v sezoni 2018/19, a so na koncu marsikateri odstotek zapravili, potem ko so na zadnjih 10 tekmah slavili petkrat. Če bi v tem času ostali brez zmage, bi lahko bili peti najslabši po izkupičku, kar bi pomenilo 4,5 odstotka več možnosti za prvi izbor in 15,8 odstotka večjo možnost za izbor v prvi četverici.

MOŽNOSTI DALLASA ZA PRVI IZBOR

6 odstotkov možnosti ima za prvi izbor Dallas, ki je sezono lige NBA končal na 22. mestu.

Tako pa bodo čakali, stiskali pesti in upali na naklonjenost kroglic. Letos se s ponujanjem izborov tako kot lani v menjavi z Atlanto (Dončić za Younga in top 5 zaščiteni izbor na letošnjem naboru) ne bodo mogli rešiti.

doncic smith jr
V Dallasu so predvidevali, da bo prihodnost videti takole z Luko in Dennisom Smithom mlajšim, toda veter sprememb je v Teksasu zapihal malce drugače.
Reuters

Članki iz rubrike