horoskop 43 Dobra karma

Slavna igralka kriva za smrt svoje polsestre?

luna dobaj Svet24.si

Kje si Luna D., vsi te iščejo?

marjan sarec pl2 Reporter.si

Strah pred volitvami in izgubo položajev je pač ...

vrtec, otroci Svet24.si

Vrtci pokajo po šivih, starši pa obupano ...

vojaki Necenzurirano

Vaš sin ni pravi "dec"? Pošljite ga v vojsko!

Isaac Palma in žena Patricija Njena.si

Žena Isaaca Palme mu je namenila te lepe besede

sanjski-moški Njena.si

Goran izbral Ivo, po snemanju sledil šok

STA
STA
0 14.05.2019 20:05:31

Koprčani s povabilom na superpokal lige Aba

Košarkarji Sixta Primorske, ki so se že zagotovili nastope v regionalni ligi Aba za naslednjo sezono, bodo nastopili tudi na superpokalu tega tekmovanja. Kot so danes sporočili iz koprskega kluba, jim je vodstvo tekmovanja podelilo vabilo za nastop na tekmovanju med 26. in 29. septembrom v Zagrebu.

Košarkarski klub Sixt Primorska je v tej sezoni osvojil že tri lovorike in zmagal v vseh tekmovanjih, v katerih je nastopil in so že končana, uvrstil pa se je tudi v finale državnega prvenstva, kjer bo še eno lovoriko lovil proti branilki naslova Petrolu Olimpiji. V svojih rokah imajo koprski košarkarji že slovenski superpokal, slovensko pokalno lovoriko, zmagali pa so tudi v ligi Aba 2.

"Izjemno ponosni smo in počaščeni, da nam je liga Aba ponudila mesto na svojem superpokalu. Veseli nas, da je vodstvo tekmovanja uvidelo, da smo resen klub z visokimi ambicijami ter da se bomo še pred začetkom lige Aba že lahko predstavili regionalnemu občinstvu," je ob povabilu dejal koprski trener Jurica Golemac.


Liga Aba je Koprčanom dodelila eno od dveh vabil na regionalni superpokal, na katerega sicer pridejo najuspešnejša moštva pretekle sezone v regionalni druščini. Poleg primorske zasedbe se bodo za lovoriko v hrvaški prestolnici borile še srbske ekipe Crvena zvezda, FMP, Partizan in Mega Bemax, črnogorska Budućnost ter hrvaški Cedevita in Cibona.

Sixt Primorska se bo v četrtfinalu srečala z beograjsko Crveno zvezdo, ki je v tej sezoni v ligi Aba osvojila prvo mesto ter se s tem uvrstila v evroligo.

Prvi izvedbi superpokala sta dobila Cedevita (2017) in Crvena zvezda (2018).

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike