rosvita02 Odkrito.si

Priznanje: Rosvita Pesek spregovorila o prepirih z...

Ana_Bar_091 Svet24.si

Jasna Kuljaj povedala, kakšna bo njena prihodnost

marjan ogorevc Petisvet.si

Marjan Ogorevc: Človek lažje najde smisel ...

Vrtec_3 Svet24.si

Drama v vrtcu: Zalezovala je celo babice in dedke ...

camila s krono Svet24.si

Camilla bo kraljica, ker je tak zakon!

bql barcelona Najstnica.si

BQL izdala novo pesem

lado 7 Njena.si

Andrej Škufca razkril spol in ime otroka

ku
ku
2 02.08.2018 19:11:08

Bo za Olimpijo v naslednji sezoni igral bodoči ZVEZDNIK lige NBA!? Trener iz najmočnejše lige na svetu je o njemu povedal TOLE!

Issuf Sanon
KK Petrol Olimpija
V Ljubljani se je v zadnjih dneh mudil eden od pomočnikov glavnega trenerja NBA moštva Washington Wizards Scotta Brooksa, Ryan Richman.

Prišel je z nalogo, da opravi dva individualna treninga s članom Olimpije Issufom Sanonom, ki je letos v dresu svojega najverjetnejšega bodočega kluba Washingtona zaigral na poletni ligi. »Pri Washington Wizards smo se odločili, da bomo na ta način podprli Sanonov razvoj. Smo zelo veseli, da je del naše ekipe in veselimo se dne, ko se nam bo pridružil. Zanj je dobro, da še nekaj časa ostane v Petrol Olimpiji. Vsi trenerji in direktor se zelo veselijo njegovega razvoja in želimo si, da se v tem času nauči čim več,« je za klubsko spletno stran Petrola Olimpije dejal Richman.

O Ukrajincu, ki so ga Wizardsi izbrali kot 44. po vrsti, je nad napredkom Sanona zadovoljen. »V poletni ligi je prikazal zelo dobre predstave. Tudi sam bi morda lahko bolje izkoristil njegov potencial in njegove zmožnosti. Če gledamo le v igro v obrambi, je bil Sanon skoraj zagotovo najboljši košarkar na celotni Poletni Ligi NBA, še posebej, če govorimo o situacijah, kjer je branil igralca z žogo,« je izpostavil Richman in dodal: »Ne vda se zlahka, ne boji se nikogar in to je nekaj, kar obožujemo pri njem.«

Treninga si je ob Romanu Liscu ogledal tudi trener zmajev Zoran Martič, ki je z Richmanu pomagal pri oceni, kje ima Sanon največ prostora za napredek: »O tem sva z Issufom veliko govorila, predvsem o tem, kaj vse mora početi, ko se vrnem nazaj v Združene države. Predvsem je tu govora o njegovem obvladovanju žoge, branju igre v situacijah pick'n'roll, igranju z levo roko, iskanju pravih položajev za met, in podobno. Z levo roko lahko napravi veliko dobrih stvari, a mora dobiti zaupanje, da je tega zmožen. Ko bo pridobil to samozaupanje, bo svojo igro dvignil nivo, morda celo dva višje.«

Značke: issuf-sanon, olimpija

Članki iz rubrike