Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
2 02.08.2018 19:11:08

Bo za Olimpijo v naslednji sezoni igral bodoči ZVEZDNIK lige NBA!? Trener iz najmočnejše lige na svetu je o njemu povedal TOLE!

Issuf Sanon
KK Petrol Olimpija
V Ljubljani se je v zadnjih dneh mudil eden od pomočnikov glavnega trenerja NBA moštva Washington Wizards Scotta Brooksa, Ryan Richman.

Prišel je z nalogo, da opravi dva individualna treninga s članom Olimpije Issufom Sanonom, ki je letos v dresu svojega najverjetnejšega bodočega kluba Washingtona zaigral na poletni ligi. »Pri Washington Wizards smo se odločili, da bomo na ta način podprli Sanonov razvoj. Smo zelo veseli, da je del naše ekipe in veselimo se dne, ko se nam bo pridružil. Zanj je dobro, da še nekaj časa ostane v Petrol Olimpiji. Vsi trenerji in direktor se zelo veselijo njegovega razvoja in želimo si, da se v tem času nauči čim več,« je za klubsko spletno stran Petrola Olimpije dejal Richman.

O Ukrajincu, ki so ga Wizardsi izbrali kot 44. po vrsti, je nad napredkom Sanona zadovoljen. »V poletni ligi je prikazal zelo dobre predstave. Tudi sam bi morda lahko bolje izkoristil njegov potencial in njegove zmožnosti. Če gledamo le v igro v obrambi, je bil Sanon skoraj zagotovo najboljši košarkar na celotni Poletni Ligi NBA, še posebej, če govorimo o situacijah, kjer je branil igralca z žogo,« je izpostavil Richman in dodal: »Ne vda se zlahka, ne boji se nikogar in to je nekaj, kar obožujemo pri njem.«

Treninga si je ob Romanu Liscu ogledal tudi trener zmajev Zoran Martič, ki je z Richmanu pomagal pri oceni, kje ima Sanon največ prostora za napredek: »O tem sva z Issufom veliko govorila, predvsem o tem, kaj vse mora početi, ko se vrnem nazaj v Združene države. Predvsem je tu govora o njegovem obvladovanju žoge, branju igre v situacijah pick'n'roll, igranju z levo roko, iskanju pravih položajev za met, in podobno. Z levo roko lahko napravi veliko dobrih stvari, a mora dobiti zaupanje, da je tega zmožen. Ko bo pridobil to samozaupanje, bo svojo igro dvignil nivo, morda celo dva višje.«

Značke: issuf-sanon, olimpija

Članki iz rubrike