Tanja Ribič 1 Odkrito.si

Družina Tanje Ribič zaradi Đura v šoku!

iča Svet24.si

Umrla humoristka Iča Putrih

Luna Petisvet.si

Konec sprenevedanja, na dan prihaja resnica!

matjaž han, miha kordiš Svet24.si

Matjaž Han Levici: "Fantje mladi, ta trenutek ...

Saša Lendero 2 Svet24.si

Saša Lendero ima eno težavo z vodenjem ...

can yaman Njena.si

Takšno telo pod obleko skriva Ferit

milan Njena.si

Junakom šova Ljubezen po domače podivjali hormoni

ue
ue
1 02.08.2018 08:19:48

Bo LUKA DONČIĆ septembra IGRAL ZA REPREZENTANCO? Selektor pravi TAKOLE ...

vszi
V dosedanjih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo Luka Dončić ni igral za slovensko izbrano vrsto.

Razlog je bil spor med Fibo in ECA, ki vodi evroligo, zaradi katerega skoraj vsi igralci evroligaških klubov niso nastopali za reprezentance, v junijskem terminu pa je bil vzrok za neigranje nabor lige NBA in želja Dallasa, da ne nastopi.

Kaj pa septembra, ko sta na sporedu naslednji dve tekmi? Slovenija je v slabem položaju in prihod Dončića bi potrebovala kot Sahara vode, da si z dvema zmagama še ohrani možnosti za nastop na Kitajskem naslednje leto. Ga bo Dallas takrat pustil?Vemo, da je bil trener Dallasa Rick Carlisle na obisku v Sloveniji pri Dončiću, je morda selektor Rado Trifunović takrat izkoristil priložnost, da se sreča z njim? "Z njim je v stalnem kontaktu Rašo (Nesterović o.p.). Vemo samo, da gre Luka že petega avgusta v Dallas. Slišala sva se, da malo vidim, kakšna je situacija z njim, vse ostale stvari pa ureja Rašo. Dobro ga pozna in če kdo, potem lahko on spelje stvar tako, da bomo zadovoljni," je odgovoril selektor.

Zadovoljni prevedeno pomeni, da bo Dončić septembra v Sloveniji oziroma v reprezentanci za dve tekmi. "Rašo je aktiven, komunicira preko telefona, preko elektronske pošte, se dogovarja, nemogoče pa je že zdaj karkoli napovedati."

Članki iz rubrike