kopitar 2 Odkrito.si

Po Tini Maze tudi on! Je očka iz pravljice

amir abdaković Svet24.si

Mladi Ljubljančan: "Ne morem gledati otrok v ...

Molk Petisvet

O vsem tem je najbolje molčati!

liberija, denar Svet24.si

Izginilo za 87 milijonov evrov sveže tiskanih ...

Vladimir Putin, svč Svet24.si

FOTO & VIDEO: Putin je v roke vzel novo rusko ...

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

tanja ribič Njena.si

Tanja Ribič navdušila s fotografijo v spodnjem ...

ue
ue
1 02.08.2018 08:19:48

Bo LUKA DONČIĆ septembra IGRAL ZA REPREZENTANCO? Selektor pravi TAKOLE ...

vszi
V dosedanjih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo Luka Dončić ni igral za slovensko izbrano vrsto.

Razlog je bil spor med Fibo in ECA, ki vodi evroligo, zaradi katerega skoraj vsi igralci evroligaških klubov niso nastopali za reprezentance, v junijskem terminu pa je bil vzrok za neigranje nabor lige NBA in želja Dallasa, da ne nastopi.

Kaj pa septembra, ko sta na sporedu naslednji dve tekmi? Slovenija je v slabem položaju in prihod Dončića bi potrebovala kot Sahara vode, da si z dvema zmagama še ohrani možnosti za nastop na Kitajskem naslednje leto. Ga bo Dallas takrat pustil?

Vemo, da je bil trener Dallasa Rick Carlisle na obisku v Sloveniji pri Dončiću, je morda selektor Rado Trifunović takrat izkoristil priložnost, da se sreča z njim? "Z njim je v stalnem kontaktu Rašo (Nesterović o.p.). Vemo samo, da gre Luka že petega avgusta v Dallas. Slišala sva se, da malo vidim, kakšna je situacija z njim, vse ostale stvari pa ureja Rašo. Dobro ga pozna in če kdo, potem lahko on spelje stvar tako, da bomo zadovoljni," je odgovoril selektor.

Zadovoljni prevedeno pomeni, da bo Dončić septembra v Sloveniji oziroma v reprezentanci za dve tekmi. "Rašo je aktiven, komunicira preko telefona, preko elektronske pošte, se dogovarja, nemogoče pa je že zdaj karkoli napovedati."

Članki iz rubrike