1 Odkrito.si

»Čutila sem, da se bo danes tukaj zgodilo nekaj ...

michael schumacher Svet24.si

Novice o zdravstvenem stanju Michaela ...

polona požgan Petisvet.si

Pred leti, ko se je začel begunski val ...

joaquin guzman el chapo1 Svet24.si

Igra prestolov: kdo bo na vrhu kartela nasledil el...

ana ivanovic Svet24.si

FOTO: Ana Ivanović pokazala nosečniški trebušček

polka1 Njena.si

VIDEO: Skupina mladih ponorela zaradi Modrijanov

paulina p Njena.si

Ljubezen na vasi: Fant jo je pustil zaradi ...

STA
STA
0 31.07.2018 15:25:57

LeBron James: Trump preko športa deli ljudi

Reuters
Košarkarski zvezdnik LeBron James je ameriškega predsednika Donalda Trumpa obtožil, da športnike, ki med predvajanjem ameriške himne protestirajo, uporablja za svoje politične namene.

"V zadnjih nekaj mesecih sem opazil, da je Trump navajen uporabljati šport za to, da nas deli in s tem se ne morem poistovetiti," je James povedal za CNN.

Trikratni prvak severnoameriške košarkarske lige NBA je imel v mislih predvsem igralca nogometne lige NFL Colina Kaepernicka, ki je med himno pokleknil, in košarkarja Stephena Curryja, ki je odklonil obisk Bele hiše.

"Ne morem sedeti križem rok in biti tiho," je rekel James, ki s svojo fundacijo podpira šolo v domačem mestu Akronu v Ohiu in socialno ranljive otroke.
Gre za poslovilno gesto, ki je sledila Jamesovemu odhodu iz Cleveland Cavaliers v LA Lakers.Dve leti nazaj je Kaepernick v ligi NFL in drugih ligah začel gibanje za opozarjanje na diskriminacijo, rasizem in policijsko nasilje s tem, ko je pokleknil med izvajanjem himne.

Trump je večkrat zahteval kazen za športnike, ki protestirajo na takšen način.

Kaepernicka, ki od leta 2016, ko je nehal igrati za San Francisco, nima ekipe, je organizacija Amnesty International letos nagradila s svojo najvišjo nagrado - nagrado ambasador vesti.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike