Jelena Vadnjal Odkrito.si

Družina Jelene Vadnjal letos brez velikonočnih ...

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop na velikonočni ponedeljek

Apokaliptična Petisvet.si

Nostradamus videl, kaj nas čaka, s pariško ...

družina Svet24.si

Do subvencije kmalu upravičeni vsi socialno ...

potresi1_fotoReuters Svet24.si

Jutri se bo treslo, bežite!?

merlak Njena.si

Porod pred vrati: Majo Martino Merljak grabi ...

Ana Klašnja Njena.si

Ana Klašnja: 'Moj fantek odrašča'

STA
STA
0 31.07.2018 15:25:57

LeBron James: Trump preko športa deli ljudi

Reuters
Košarkarski zvezdnik LeBron James je ameriškega predsednika Donalda Trumpa obtožil, da športnike, ki med predvajanjem ameriške himne protestirajo, uporablja za svoje politične namene.

"V zadnjih nekaj mesecih sem opazil, da je Trump navajen uporabljati šport za to, da nas deli in s tem se ne morem poistovetiti," je James povedal za CNN.

Trikratni prvak severnoameriške košarkarske lige NBA je imel v mislih predvsem igralca nogometne lige NFL Colina Kaepernicka, ki je med himno pokleknil, in košarkarja Stephena Curryja, ki je odklonil obisk Bele hiše.

"Ne morem sedeti križem rok in biti tiho," je rekel James, ki s svojo fundacijo podpira šolo v domačem mestu Akronu v Ohiu in socialno ranljive otroke.
Gre za poslovilno gesto, ki je sledila Jamesovemu odhodu iz Cleveland Cavaliers v LA Lakers.Dve leti nazaj je Kaepernick v ligi NFL in drugih ligah začel gibanje za opozarjanje na diskriminacijo, rasizem in policijsko nasilje s tem, ko je pokleknil med izvajanjem himne.

Trump je večkrat zahteval kazen za športnike, ki protestirajo na takšen način.

Kaepernicka, ki od leta 2016, ko je nehal igrati za San Francisco, nima ekipe, je organizacija Amnesty International letos nagradila s svojo najvišjo nagrado - nagrado ambasador vesti.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike