Marko Cvek 2 Odkrito.si

VIDEO: Branko iz Ljubezni po domače: A pri 49-ih ...

catlin onc Svet24.si

»Dajte nama denar, ne želiva delati, želiva pa ...

kamena doba Petisvet.si

Kako bi vaše nebesno znamenje preživelo v Kameni...

Letališče Maribor Svet24.si

Letališče Maribor bodo namesto Kitajcev po novem...

william kate Svet24.si

Princ William in Kate Middleton sta se odločila, ...

Miha Rodman Njena.si

Reka ljubezni: Dejan šokiral z drastično ...

nataša in marko2 Njena.si

Ljubezen po domače: Spoznajte Markovo srčno damo

ue
ue
0 02.08.2018 10:42:11

'TONČEK' že preteklost? Možna SPREMEMBA! Novi tujec v SLOVENSKEM DRESU ni izključen!

alesfevzer.com
Anthony Randolph se je usidral v srca slovenskih navijačev.

Naturalizirani Američan v dresu slovenske reprezentance je hitro postal Tonček in eden od najbolj priljubljenih igralcev med navijači. Seveda tudi zaradi predstav na evropskem prvenstvu, ko je Slovenija osvojila zlato kolajno.

Po EuroBasketu so odgovorni na zvezi zatrjevali, da Randolph ni bil le enkratni projekt, pač pa naj bi tudi v prihodnje igral za Slovenijo. Toda v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo se to še ni zgodilo, tudi junija ne, ko bi lahko bil zraven.


Po tistem, ko ga takrat ni bilo, malokdo še verjame slepi veri vodstva KZS v to, da je Randolph še pripravljen igrati za Slovenijo. Zdi se sicer, da se je tudi selektor Rado Trifunović malce "streznil". "Bil sem prepričan, da bo junija prišel, ker sem se pogovarjal z njim. Navkljub njegovi veliki previdnosti sem vseeno verjel, da bo igral, nisem videl razloga, da ne bi prišel za teden dni in odigral dve tekmi. Zdaj pa sem že bolj skeptičen, če bo prišel. Ne zato, ker mu ne bi zaupal, ampak sem sam postal bolj previden," je dejal selektor.

Ker se (spet) ne ve, če bo Randolph igral, se znova pojavlja tudi vprašanje, ali ima selektor plan B, se pravi, ali razmišlja o drugem naturaliziranem igralcu. "Vseskozi je tudi to v glavi, seveda se razmišlja," je odgovoril Trifunović, ki pa je takoj poudaril, kje tiči glavni problem.

"Največja uganka je Gašper Vidmar. Upamo, da bo pozdravil koleno in bo lahko normalno igral. Ne ve še niti, v katerem klubu bo naslednjo sezono. In če bo podpisal za evroligaša, spet ne vemo, kaj bo sledilo. Največ bi mi pomenilo to, da bi bil on septembra zraven. Če ne bo mogel igrati, potem pa je kar smiselno razmišljati še o kakšni naturalizaciji," je poudaril selektor.

Članki iz rubrike