kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 27.06.2018 11:05:51

KOKOŠKOV O DONČIĆU. Pred mesecem in pol sem se dobil z ljudmi iz Dallasa zaradi Dončića, toda ...

Igor Kokoškov
Suns
Nekdanji slovenski selektor in zdajšnji glavni trener Phoenix Sunsov, je za Sportklub Srbija opravil pogovor, kjer je kakopak beseda naletela tudi na Luko Dončića.

Sicer ni bilo pričakovati, da bo Igor Kokoškov lahko pri franšizi iz Arizone znovačil, da bo v moštvo kot prvi izbor pripeljal Luko Dončića. Toda Kokoškov se je vseeno pomudil v Dallasu, kjer je beseda tekla o Luki Dončiću, ki bo kariero nadaljeval pri Mavericksih.

"Dončić je sijajen in talentiran mladi košarkar in upam, da je pred njim zelo lepa kariera v ligi NBA. Vem, da so Dallas Mavericks naredili vse v svoji moči, da ga dobijo. Lobirali so in se na vsak način želeli 'prigurati' do Luke. Pri tem niso izbirali sredstev," je začel in nadaljeval.

"Pred mesecem in pol sem se srečal z Donnijem Nelsonom, generalnim menedžerjem Dallasa in z možmi, ki mu v menedžmentu pomagajo. Že takrat so agresivno trdili, da ga bodo dobili. Predpostavljam, da imajo jasno vizijo, kaj želijo z njim storiti."

"Dirk Nowitzki je na izhodnih vratih, bliža se upokojitev, ampak Luka bo imel eno sezono s tako legendo. Mavericksi so navdušeni, da so dobili Luko. Menim, da je časovnica teh dogodkov najboljša možna in da mu način igre ter izkušeni trener kot je Rick Carlisle zelo ustrezata. Vse tam bazira na napadalnem talentu in igralcih s takšnimi predispozicijami v napadu. Vem, da ga bodo znali izkoristiti," je še dejal Kokoškov, ki je kot prvi evropski trener prevzel vodenje moštva  v ligi NBA. 

Celoten pogovor s Kokoškovom, si lahko preberete na tej povezavi. 

Članki iz rubrike