hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 27.06.2018 09:03:05

KZS ponuja NEPOZABNO IZKUŠNJO: Tekmo lahko spremljate v družbi Dragića in Dončića!

alesfevzer.com
Košarkarje Slovenije jutri ob 20. uri čaka ena od ključnih tekem v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2019.

V Stožicah bodo gostili najboljšo evropsko ekipo tega stoletja, Španijo. Žal bosta manjkala Goran Dragić in Luka Dončić, ki pa bosta zato sedela tik ob igrišču in glasno spodbujala reprezentanco.

Košarkarska zveza Slovenije bo za prihajajoči tekmi s Španijo in Črno goro pripravila poseben paket vstopnic, imenovan "Meet and Greet", ki bo obiskovalcu omogočil posebno, nepozabno izkušnjo. Tekmo bodo namreč spremljali s sedežev ob igrišču, ki bodo v bližini klopi slovenske reprezentance, hkrati pa se bodo lahko po tekmi družili s člani slovenske reprezentance, vključno z Dončićem in Dragićem, ki bosta sedela in navijala med izbranci. Za ceno 200 evrov - na voljo je zgolj 25 vstopnic - bo ta obiskovalec na koncu prejel še spominsko majico.

Cene ostalih vstopnic - KZS pričakuje, da bo na tekmi s Španijo zapolnjen celoten spodnji, zeleni ring dvorane Stožice - se gibljejo od 14 do 95 evrov, možni pa so tudi paketni nakupi. Hkrati lahko vsak obiskovalec z doplačilom treh evrov dobi spominsko vstopnico s podpisi vseh zlatih reprezentantov, ki so pred sedmimi meseci stopili na evropski košarkarski vrh.

Slovenski košarkarji bodo potrebovali spodbudo s tribun, saj sta lahko ti dve tekmi odločilni na poti do svetovnega prvenstva, ki bo naslednje leto na Kitajskem.

Dve zmagi v prvih štirih tekmah nista ravno najboljši popotnici za drugi del, v katerem bodo štele vse tekme iz prvega dela in v katerem se bo Slovenija najverjetneje srečala še s Turčijo, Latvijo in Ukrajino. Na koncu kvalifikacij februarja naslednje leto bodo na svetovno prvenstvo napredovale le tri od šestih reprezentanc iz te skupine. Na srečo Slovenije se tudi v skupini B dogajajo presenečenja - Ukrajina ima 3-1, Turčija in Latvija 2-2 in Švedska 1-3.


Španija v naši skupini še ni izgubila. V kvalifikacijah nastopa s povsem spremenjeno ekipo v primerjavi z zvezdniško zasedbo z zadnjega evropskega prvenstva, predvsem z zelo izkušeno in željno dokazovanja. Na prvi tekmi v Burgosu je Slovenijo premagala z 92:84.

V primerjavi s tisto tekmo konec novembra lani je Slovenija močnejša za Eda Murića in Alekseja Nikolića, od Špancev pa bo v Ljubljano prišlo osem istih igralcev, ob tem, da bo manjkal Sergi Vidal, ki je Burgosu dosegel 21 točk. Prvi strelec Španije je bil tedaj Joaquin Colom Barrufet s 25 točkami, enajst pa jih je zbral Fran Vazquez. Novinci so Santi Yusta (Real Madrid), Alberto Abalde (Valencia), Junacho Hernangomez (Denver Nuggets), Alberto Diaz (Unicaja), Pablo Aguilar (Gran Canaria) in Dario Brizuela (Estudiantes).

Španija bo v Ljubljano pripotovala šele danes (sreda) zvečer, tako da bo v Stožicah opravila zgolj en trening, dopoldan na dan tekme.

Barve Slovenije bodo zastopali Jaka Blažič, Vlatko Čančar, Žiga Dimec, Blaž Mahkovic, Gregor Hrovat, Miha Lapornik, Blaž Mesiček, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Matic Rebec, Luka Rupnik, Žan Mark Šiško, Gašper Vidmar in Saša Zagorac. Selektor Rado Trifunović bo dvanajsterico sporočil 24 ur pred tekmo.

"Španijo z evropskega prvenstva, kjer smo jo premagali za dvajset točk, in zdajšnjo zasedbo Sergia Scariola ni mogoče primerjati. Tista ekipa iz Turčije nam je zelo ustrezala, saj je igrala počasno košarko in naš edini cilj je bil preteči tekmeca. Ta Španija igra poletno košarko, agresivno in je enako hitra kot mi, zato se je bo treba lotiti veliko bolj taktično," pravi selektor Trifunović.

Edo Murić, ki bi lahko bil tisti jeziček na tehtnici, ki je Sloveniji na prvi tekmi manjkal predvsem v igri pod obročema, pa je dodal: "Igrati moramo zavzeto in agresivno vseh 40 minut, saj si proti taki zasedbi Španije ne smemo privoščiti kriznih minut. Ključno je, da pokažemo energijo, ki nas je krasila na evropskem prvenstvu in da se v dvorani zbere čim več glasnih navijačev, saj lahko v takih izenačenih obračunih prav 'šesti igralec' naredi razliko med zmago in porazom."

Članki iz rubrike