stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

sta
sta
0 25.06.2018 12:31:35

HUD udarec: Dončić MORA POČIVATI!

Luka Dončić
Profimedia
Pred začetkom tretjega cikla kvalifikacij za SP se je v Ljubljani zbrala reprezentanca evropskih prvakov, na zbor pa je prišlo košarkarjev.

Med njimi ni Luke Dončića, ki v tem delu kvalifikacij za SP izbrani vrsti ne bo mogel pomagati, zato je selektor Radovan Trifunović vpoklical Blaža Mahkovica. Slovence v četrtek čaka tekma s Španci, v nedeljo pa bodo v Stožicah gostovali še Črnogorci

Dončića je na naboru lige NBA prejšnji teden kot tretjega izbrala Atlanta, nato pa ga je poslala v Dallas. Za njim je zelo uspešna, a hkrati naporna sezona, ki se je začela 15. julija s pripravami na EP.

luka doncic
vszi
Strokovni štab reprezentance se je po pogovoru z 19-letnikomm in njegovim novim delodajalcem odločil, da Dončić izpusti tekmi, saj mu vodilni možje Dallasa predpisujejo počitek in ustrezno regeneracijo. Priložnost za igranje bo teko dobil Blaž Mahkovic, najboljši strelec prvega dela lige Nova KBM.

Na uvodnih štirih srečanjih so varovanci selektorja Rada Trifunovića zbrali dve zmagi in poraza, s tem izkupičkom pa zasedajo drugo mesto v skupini A. Slovenci bodo do dvoboja s Španci opravili sedem treningov, še pred prvim pa bo reprezentanca danes gostovala v predsedniški palači, kjer ji bo slovenski predsednik Borut Pahor vročil nagrado zlati red za zasluge, ki se podeljuje za izjemne zasluge, dosežene za Slovenijo na civilnem, diplomatsko mednarodnem in vojaškem oziroma varnostnem področju.

"Reprezentanca se je zjutraj zbrala na uradnem delu priprav pred tekmama tretjega kvalifikacijskega okna. Košarkarji so že zjutraj opravili trening moči, popoldan pa nas čaka prvi trening v telovadnici, kjer bomo začeli s taktično pripravo na tekmo proti Španiji. Verjamem, da bomo obe srečanji odigrali na visoki ravni, pokazali zvrhano mero borbenosti, ki nas lahko pripelje do dveh pomembnih zmag. Tudi v tretjem ciklu ne bomo mogli računati na pomoč Luke Dončića. Košarkarska zveza Slovenije in strokovni štab reprezentance sta naredila prav vse, da bi Luka lahko zaigral. Kljub Lukovi veliki želji, da ponovno obleče dres slovenske reprezentance, pa bomo upoštevali želje moštva Dallas Mavericks, ki Luki predpisuje počitek. Reprezentanci se bo priključil še Blaž Mahkovic, ki se je z borbeno igro izkazal že v drugem ciklu kvalifikacij za SP. Vabim vse navijače, da napolnijo Stožice in postanejo naš šesti igralec," je dejal Trifunović.

"Vedno je lepo začeti priprave in se ponovno srečati s prijatelji iz reprezentance. Pred nami sta pomembni tekmi in verjamem, da se bomo na njih dobro pripravili. Veseli smo, da bomo ponovno zaigrali pred domačo publiko v Stožicah. Nikoli ne bom pozabil, kakšno podporo smo imeli na lanskem evropskem prvenstvu. Verjamem, da lahko navijači tudi tokrat pripravijo fenomenalno vzdušje, ki nam bo dalo še dodaten zagon v boju proti Špancem in Črnogorcem," si je zaželel reprezentant Jaka Blažič.

Članki iz rubrike