Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 16.05.2018 09:27:50

Kralj je padel: Izjemni James vodil soigralce zmagi naproti, nato pa se je zgodilo tole ... (video)

Košarkarji iz Bostona so slavili tudi na drugi finalni tekmi vzhodne konference v severnoameriški ligi NBA. Po prepričljivem zmagoslavju na prvi tekmi s 108:83 so danes v svojem TD Gardnu zmagali s 107:94. Tretja tekma bo v noči na nedeljo v Clevelandu.

Sedemnajstkratni prvaki NBA iz Bostona - nazadnje so slavili leta 2008 - so znova pokazali svoje mišice. Po tesnem zmagoslavju nad tekmeci iz Milwaukeeja v prvem krogu letošnje končnice s 4:3 in nad košarkarji iz Philadelphie s 4:1 so na uvodnih dveh tekmah finalne serije vzhodne konference z izjemno kolektivno ter telesno igro zasenčili goste iz Clevelanda, zmagovalce najmočnejše košarkarske lige na svetu v letu 2016.

Najbolj učinkovit igralec domače zasedbe je bil Jaylen Brown s 23 točkami. Terry Rozier je prispeval 18, Al Horford je dosegel 15 točk in pobral deset žog pod obema obročema, skupno pa je kar šest domačih igralcev doseglo več kot deset točk.


LeBronu Jamesu, ki je petič v tej sezoni v končnici dosegel več kot 40 točk, so dovolili, da se je razmahnil na igrišču, njegov trojni dvojček (42 točk, 12 podaj in deset skokov) pa ni bil dovolj za zmago. Pri konjenikih je bilo zavoljo agresivne domače obrambe enostavno premalo razpoloženih igralcev, poleg "kralja Jamesa" se je izkazal le Kevin Love z 22 točkami in 15 skoki, drugi igralci pa so bolj ali manj zatajili. Do ključnega trenutka je prišlo v drugi četrtini, ko je Cleveland vodil z desetimi točkami razlike, James pa je v napadu nerodno trčil z Jaysonom Tatumom. Prvi zvezdnik lige NBA se je opotekal, številni so se bali, da gre za pretres možganov, prvi pregledi pa so pokazali, da ni nič resnega. James se je tak vrnil na parket, a več kot očitno ni bil pravi. Domači košarkarji so sredi tretje tretjine povedli, vodstva pa niso več spustili iz rok.

LeBron James navzlic poraznemu uvodu v finalno serijo vzhodne konference še ni odvrgel puške v koruzo. "Uvodna poraza bolita, a še vedno imamo možnosti, da se izvijemo iz tega neprijetnega položaja in se prebijemo v veliki finale. Prvo priložnost za to imamo že v soboto na domačem igrišču in na tej tekmi bomo naredili vse, da zaščitimo našo trdnjavo," je dejal prvi zvezdnik zasedbe iz Clevelanda, ki je v prvem krogu končnice po pravih trilerjih izločila Indiano s 4:3 v zmagah, v polfinalu pa zanesljivo še kanadski Toronto s 4:0 v zmagah.

V finalu zahodne konference merita moči Houston in Golden State, na prvi tekmi v Teksasu je slavila kalifornijska zasedba. Druga tekma bo v noči na četrtek v Houstonu.

Značke: nba, sta

Članki iz rubrike