Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
1 15.05.2018 10:54:45

Eden NAJVEČJIH jugoslovanskih košarkarjev pred naborom svetoval Dončiću: Če bi vprašali mene, bi …

alesfevzer.com
Pred današnjo loterijo, ki bo določila, po kakšnem vrstnem redu bodo izbirali klubi na naslednjem naboru, je Luka Dončić dobil nasvet.

Dal mu ga je eden največjih jugoslovanskih košarkarjev Dino Radja, ki so ga Boston Celtics na naboru izbrali leta 1989, z odhodom v ligo NBA pa je čakal kar štiri leta. To se mu je pač zdel pravi korak in tak se mu zdi še danes. »Dobro je preživeti določeno obdobje v evropski košarki, saj je evroliga zelo močno tekmovanje. Če pogledamo Daria Šarića, sta mu dve leti v Evropi dobro deli, prav tako Bogdanu Bogdanoviću. Hezonja in Bender sta šla prehitro,« je za Sportklub povedal Radja in podobno pot svetoval tudi Luki Dončiću: »Če vprašate mene, bi sam še eno sezono oddelal v Evropi. Pri 19 letih ima še ogromno časa in se mu nikamor ne mudi. Mora se fizično in emocionalno okrepiti. V NBA ligi ni časa za treninge. So tekme in igraš. Ne veš, v katerem mestu si, kaj šele, proti komu igraš. Mogoče bi mu prav prišlo še eno leto v Evropi, a zanj se ne bojim. Je velik talent, vidi se mu, da rad trdo dela in zagotovo bo imel vrhunsko kariero.«

Luko bi torej rad še kakšno leto dni gledal v Evropi, drugega slovenskega košarkarskega zvezdnika Gorana Dragića pa v Ameriki z veseljem občuduje še danes. »Goran je zrasel v vrhunskega košarkarja, kar je plod vrhunskega dela. Tega mu ni nihče poklonil. Za njim je odlična sezona in želim mu še kakšno tako,« je sklenil danes 51-letni Splitčan.

Celoten intervju si lahko ogledate na tej povezavi

Članki iz rubrike