Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 15.05.2018 09:27:15

Aktualni prvaki z zmago odprli konferenčni finale proti Houstonu

Aktualni prvaki lige NBA Golden State Warriors so z zmago odprli konferenčni finale zahoda proti ekipi Houston Rockets. Bojevniki so bili na prvi tekmi serije v igri na štiri zmage boljši s 119:106. Najboljši posameznik na tekmi je bil James Harden z 41 točkami. A je bil Harden nesrečni junak, saj je Houston izgubil.

Pri aktualnih prvakih lige NBA sta bila najbolj učinkovita Kevin Durant s 37 točkami in Klay Thompson z 28 točkami.

Tudi druga tekma finala zahodne konference bo v Houstonu.

Čeprav je imel Houston v obračunu najboljših dveh ekip zahodne konference prednost domačega igrišča, ga ni izkoristil. Razlog za to so bili
razpoloženi člani začetne peterke ekipe iz Kalifornije, ki je prvič po letu 2014 konferenčni finale začela s tekmo v gosteh. Steph Curry je dodal 18 točk za bojevnike.



"Smo v finalu zahodne konference, tako da lahko pričakujemo, da bodo na vsaki tekmi igrali z veliko energije. Skušali smo samo sprejeti njihov najboljši udarec in bomo nadaljevali z udarci," je z boksarsko terminologijo obračun opisal Durant, ki je bil nezadovoljen, ko ga je trener Steve Kerr ob koncu tretje četrtine poslal na klop.

Houston si je celo v prvem polčasu zagotovil prednost devetih točk, a so bojevniki do konca polčasa nadoknadili izgubljeno ter v drugem polčasu prevzeli nadzor nad dogajanjem in niso več prepustili vodstva.

V finalu vzhodne konference se merita ekipi Boston Celtics in Cleveland Cavaliers. Uvodno tekmo konferenčnega finala so dobili košarkarji Bostona, ki so aktualne podprvake iz Clevelanda odpravili s 108:83.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike