urankar Odkrito.si

Voditelju na TV Slovenija je najhuje pri ženskem ...

selma blair Svet24.si

FOTO: Hollywoodska zvezdnica šokirala z novico o ...

jasnovidnost Petisvet.si

6 znakov, da ste povezani z višjo silo

pahor štefanec Svet24.si

Šef KPK Boris Štefanec jamra zaradi 3500 evrov ...

Tanja Poberžnik (1) Svet24.si

Slovo še ene slovenske igralke

Kendall jenner Najstnica.si

Kendall Jenner šokirala z izbiro čevljev

Tara Zupančič in Jan Bučar Njena.si

Tara Zupančič se je popolnoma predala zabavi

ps
ps
0 15.05.2018 08:17:11

ZAČENJA SE! Danes bodo vse oči ljubiteljev košarke uprte v ligo NBA, Dončić bo zagotovo na trnih ...

Profimedia
Danes bodo vse oči uprte v ligo NBA.

Prvi vrhunec nabora lige NBA 2018, na katerem bo eden glavnih akterjev Luka Dončić, bo že danes. V Chicagu bodo namreč izžrebali imena klubov, ki bodo 22. junija izbirali prvi trije. Največ možnosti imajo klubi, ki so bili najslabše uvrščeni po rednem delu sezone.

Boj za vrh, pardon, dno lestvice, je bil hud. Na koncu ga je dobil Phoenix in pri Sunsih so bili »dosežka« podobno veseli kot pri Houstonu osvojenega prvega mesta po rednem delu sezone. Slavili so na "tankatonu", kot so Američani po izpeljanki iz besede tankiranje (namerno izgubljanje tekem, op. p.) sami poimenovali "tekmovanje" klubov za zadnje mesto po rednem delu. To prinaša 25 odstotkov možnosti, da bo klub izbran kot prvi. Oziroma kot to delajo Američani: na žrebu bo skupaj tisoč kroglic, 250 med njimi jih bo nosilo ime Phoenixa. Le zmago slabši, no, v resnici boljši, je bil Memphis, ki bo v Chicagu upal, da bo izžrebana ena od 199 kroglic z njegovim imenom, potem sledita Dallas s 138 ter Atlanta s 137. In tako dalje do 14. Denverja, ki bo imel na žrebu pet kroglic. Ali če povemo drugače: Denver ima 1,8 odstotka možnosti, da bo na naboru izbiral med prvimi tremi, Phoenix jih ima na drugi strani kar 64,2.

Žrebanje poteka le za prve tri izbore, od četrtega dalje pa bodo ekipe 22. junija izbirale v obratnem vrstnem redu glede na izkupiček po rednem delu. To v praksi pomeni, da Phoenix nižje kot četrti ne bo izbiral, da Memphis ne more imeti slabšega izbora od petega in tako dalje. Ampak cilj vseh 14 klubov, ki bodo na žrebu – ostalih 16 že ve, kateri po vrsti bodo izbirali –, je seveda biti izbran prvi ali med prvimi tremi. Letošnji nabor ponuja namreč kar nekaj kakovostnih imen, Luka Dončić bo zelo visoko med njimi. Kot kaže trenutno, gotovo med prvimi tremi, vprašanje pa, ali bo izbran tudi prvi. DeAndre Ayton je po splošnem konsenzu glavni favorit, ampak odkar je bil v Phoenixu, ki mu verjetnost namenja največ možnosti za številko ena, izbran za trenerja Igor Kokoškov, je seveda tudi izbor Dončića s strani Sunsov dobil novo dimenzijo.

Značke: nba, dončić

Članki iz rubrike