Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 14.05.2018 19:06:01

ŠE ENO PRIZNANJE za Luko Dončića, ki bo konec tedna v Beogradu bržčas prejel še najbolj prestižno lovoriko

Luka Dončić počasi zaključuje izvrstno sezono, v njeni sklepni fazi pa je v nestrpnem pričakovanju - marsičesa oziroma številnih dogodkov.

Denimo, zaključnega turnirja evrolige, ki ga bo od petka do nedelje gostil Beograd. Še prej bo Luka na trnih zaradi loterije klubov iz lige NBA - posebnega žreba pred naborom, ki bo sredi prihodnjega meseca. Tisoč žogic bo jutri v Chicagu odločilo, kateri klub bo sredi junija izbiral kot prvi, kdo bo imel drugi izbor ... itd.

Znano je, da bo slovenski čudežni deček izbran zelo visoko, med prvimi pa bodo bržčas izbirali Phoenix, Memphis, Dallas, Atlanta ... itd. To so torej klubi, za katere je največ možnosti, da bo pri njih pristal Dončić.


Luka medtem tudi zbira posebna priznanja. Evroliga ga je že drugič zapored okronala kot vzhajajočo zvezdo, potem ga je izbrala v najboljšo peterko tekmovanja, velja tudi za prvega favorita za najbolj prestižni naziv najboljšega košarkarja. Izbirajo navijači (25 odstotkov) in predstavniki medijev (75 odstotkov), razglasitev bo ta konec tedna v Beogradu. Pred enim letom so izbrali Lukovega soigralca Sergia Llulla, Slovenca pa še nikoli.

Da je Luka Dončić najboljši posameznik, pa so že odločili novinarji priznane in zelo obiskane spletne košarkarske strani Eurohoops. Od tridesetih piscev iz številnih držav je Slovenca izbrala polovica, preostali glasovi pa so šli Nicku Calathesu (33 %), Sergiu Rodriguezu (6,7 %), Alekseju Švedu (6,7 %) in Kevinu Pangosu (3,3 %).

To je brez dvoma sezona Luke Dončića - od zmage s Slovenijo na evropskem prvenstvu preko vseh mogočih dosežkov v dresu madridskega Reala do izbora na naboru za ligo NBA.

Članki iz rubrike