ota 02 Odkrito.si

Ota Širca Roš psihično ni pripravljena, druga ...

Alsin Levent Svet24.si

To je 35-letnik, ki je v nedeljo v grob poslal ...

feng šuj dreamstime_xxl_2385781 Petisvet.si

Feng šuj recept, da naš dom postane tempelj sreče

hrvaška, menjalnica Svet24.si

Britanski par hrvaške turistične skupnosti ...

taksi, pretep, beograd Svet24.si

VIDEO: Srdit »babji ravs« v beograjskem taksiju

Khloe Kardashian Najstnica.si

Tokrat ga je dokončno zapustila

Andrej Škufca, Melinda Škufca Njena.si

Andrej Škufca postal očka!

ku
ku
0 14.05.2018 19:06:01

ŠE ENO PRIZNANJE za Luko Dončića, ki bo konec tedna v Beogradu bržčas prejel še najbolj prestižno lovoriko

Luka Dončić počasi zaključuje izvrstno sezono, v njeni sklepni fazi pa je v nestrpnem pričakovanju - marsičesa oziroma številnih dogodkov.

Denimo, zaključnega turnirja evrolige, ki ga bo od petka do nedelje gostil Beograd. Še prej bo Luka na trnih zaradi loterije klubov iz lige NBA - posebnega žreba pred naborom, ki bo sredi prihodnjega meseca. Tisoč žogic bo jutri v Chicagu odločilo, kateri klub bo sredi junija izbiral kot prvi, kdo bo imel drugi izbor ... itd.

Znano je, da bo slovenski čudežni deček izbran zelo visoko, med prvimi pa bodo bržčas izbirali Phoenix, Memphis, Dallas, Atlanta ... itd. To so torej klubi, za katere je največ možnosti, da bo pri njih pristal Dončić.


Luka medtem tudi zbira posebna priznanja. Evroliga ga je že drugič zapored okronala kot vzhajajočo zvezdo, potem ga je izbrala v najboljšo peterko tekmovanja, velja tudi za prvega favorita za najbolj prestižni naziv najboljšega košarkarja. Izbirajo navijači (25 odstotkov) in predstavniki medijev (75 odstotkov), razglasitev bo ta konec tedna v Beogradu. Pred enim letom so izbrali Lukovega soigralca Sergia Llulla, Slovenca pa še nikoli.

Da je Luka Dončić najboljši posameznik, pa so že odločili novinarji priznane in zelo obiskane spletne košarkarske strani Eurohoops. Od tridesetih piscev iz številnih držav je Slovenca izbrala polovica, preostali glasovi pa so šli Nicku Calathesu (33 %), Sergiu Rodriguezu (6,7 %), Alekseju Švedu (6,7 %) in Kevinu Pangosu (3,3 %).

To je brez dvoma sezona Luke Dončića - od zmage s Slovenijo na evropskem prvenstvu preko vseh mogočih dosežkov v dresu madridskega Reala do izbora na naboru za ligo NBA.

Članki iz rubrike