Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
12.05.2016 16:03:26
Deli članek:

Dokaz, da je Michael Jordan rojeni zmagovalec

Nekdanji soigralec Michaela Jordana pri baseball ekipi Chicago White Sox je razkril nadvse zanimivo anekdoto v povezavi z nekdanjim košarkarskim zvezdnikom.

Eden najboljših košarkarjev vseh časov Michael Jordan se je leta 1993 za leto in pol poslovil od košarkarskih igrišč, od športa pa se ni poslovil, saj se je preselil k baseballu. 

Eden od razlogov za to odločitev je bil tudi pokojni oče, ki si je že od nekdaj želel, da bi njegov sin igral v profesionalni ligi MLB. Pogodbo je podpisal s Chicago White Soxi, ki so imeli istega lastnika kot NBA ekipa Chicago Bulls.

Kljub temu, da se je poslovil od košarke, pa to ne pomeni, da je ni igral. Z novimi soigralci se je velikokrat pomeril v igri ena na ena, ravno iz tega obdobja pa v povezavi z Michaelom Jordanom prihaja nadvse zanimiva anekdota.

Javnosti jo je te dni razkril Ozzie Guillen, ki je dolga leta branil barve White Soxov. On in še eden od članov tega moštva Joey Cora​ sta se pomerila v igri ena na dva z Jordanom. Jordan se je kmalu znašel v zaostanku, dvojec pa je prišel na idejo, da bi lahko na koncu tudi zmagala. Bila sta celo tako zelo prepričana, da sta mu ponudila stavo v višini 100 dolarjev. Jordan je stavo sprejel, v tistem trenutku pa se mu je kar "snelo".

"Ko smo stavili, sva dosegla še dva koša in vodila s 7:1. Nato sva zgrešila, on je ujel žogo in od takrat se je nisva več dotaknila. Kar zmešalo se mu je," se spominja Guillen in dodaja: "Vprašal sem ga, če je bil tako tekmovalen zaradi 100 dolarjev. Odvrnil je, da to ni pravi razlog, ampak zato, ker bi potem okoli govorila, da sva ravno premagala Michaela Jordana."