Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.12.2015 10:34:06
Deli članek:

Šlo je tudi v 22. poskusu

Reuters

Golden State Warriors so tudi na 22. tekmi v letošnji sezoni vpisali zmago, zanesljivo so slavili v Brooklynu (98:114).

Košarkarji Golden State Warriors nadaljujejo zmagoviti niz. V Brooklynu so zabeležili dvaindvajseto zmago v sezoni, ki ob štirih zaporednih uspehih iz prejšnje sezone, pomeni, da so pri številki 26. Torej jih ena zmaga loči od dosežka Miami Heat iz sezone 2012/13 ter sedem od zgodovinskega dosežka Los Angeles Lakers izpred več kot 40 let.

Aktualni prvaki lige NBA so se dolga časa mučili z Brooklynom, nato pa je na sceno stopil Stephen Curry in poskrbel za nadaljevanje niza. Najboljši igralec prejšnje sezone je sicer dosegel zanj skromnih 28 točk, a od tega 16 v tretji četrtini, ko je Golden State prevzel nadzor z delnim izidom 15:4. Curry je zadel pet od devetih poskusov za tri točke.

Nov izziv prvake čaka v torek, ko se bodo v Indianapolisu srečali s Pacers. V ospredju bo strelski dvoboj Curry - Paul George. Slednji je v soboto postavil osebni rekord v ligi z 48 točkami.

PHOENIX ZAPRAVIL NEMOGOČE
Izjemni končnici so bili priče gledalci v Memphisu. Phoenix je imel 1,4 sekunde pred koncem dve točki prednosti in posest žoge. A Brandon Knight je pri izvajanju žoge s strani izgubil nadzor in ta je končala izven igrišča. Na semaforju je ostalo še 0,8 sekunde, Memphis pa se je v kratki minuti odmora dogovoril za akcijo - Courtney Lee je žogo podal na obroč, kjer je najvišje skočil Jeff Green in jo zabil skozi mrežico za 94:92.

V noči iz ponedeljka na torek bodo znova v akciji vsi trije slovenski predstavniki. Goran Dragić in Beno Udrih bosta gostila Washington, Saša Vujačić pa se bo doma pomeril z Dallasom.

* Izidi:
Memphis Grizzlies - Phoenix Suns                    95:93
Brooklyn Nets - Golden State Warriors               98:114
Detroit Pistons - Los Angeles Lakers               111:91
Washington Wizards - Minnesota Timberwolves        104:116
Oklahoma City Thunder - Sacramento Kings            98:95