Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
07.12.2015 07:15:59
Deli članek:

Déjà vu, ali kako zaključiti v nekaj desetinkah (video)

vszi

Grizliji iz Memphisa se lahko pohvalijo že skoraj s klasičnim zaključkom, ki ga uprizarjajo zadnjih nekaj let. Kako bi ga poimenovali? Morda kar alley-oop Memphis.

Memphis po slabem začetku sezone počasi kaže svoj pravi obraz. V tesnih končnicah je dobil že kar nekaj tekem. Med te lahko uvrstimo tudi zadnjo proti nekdanjemu klubu Gorana Dragića Phoenix Suns.

Skončnih 95:93 so prišli do razmerja zmag in porazov 12-9, kar jih uvršča na četrto mesto močne zahodne konference. A bolj kot zmaga odmeva način, kako so košarkarji iz Memphisa prišli do novega uspeha. Z le 0,8 sekunde do konca tekme so izpeljali tako imenovani alley-oop, ki so ga "predstavili" že v lanski sezoni proti Sacramento Kings.

Prvič se je pod zmagoviti koš podpisal Courtney Lee, zdaj pa je čast pripadla Jeffu Greenu, ki je tokrat žogo zabil skozi obroč. Na koncu je celo ostalo nekaj časa za Phoenix, da pride do zmage, a je met za tri, potem ko so morali košarkaji "iz puščave" nazaj na igrišče, od koder so že odšli v garderobo, zgrešil Eric Bledsoe.

V prvem posnetku si oglejte zaključek Jeffa Greena, v drugem pa Leejev alley-oop izpred leta dni proti Sacramentu.