Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
06.12.2015 08:35:42
Deli članek:

Zlatorog po imenitnem povratku praznih rok iz Rogaške

Arsen Perić

Košarkarji Rogaške so v 7. krogu lige Telemach dosegli svojo peto zmago. Četudi so med tekmo vodili že z 20 točkami naskoka, se je Zlatorogu uspelo vrniti v igro, po dramatični končnici pa so se zmage s 74:72 vendarle veselili domačini.

Zlatorog, ki ga je po suspenzu prvega trenerja Predraga Milovića vodil njegov pomočnik Gregor Balek, je po visokem zaostanku počasi in vztrajno lovil zaostanek. Z delnim izidom 9:0 je najprej prišel na 62:56, nato se je približal na 66:65, dve minuti in pol pred koncem pa je tudi povedel (66:67).

Rogaška je bila v zadnji minuti že v izgubljenem položaju, saj je 38-letni Goran Jurak (22 točk, 9 skokov, trojke 3:4) s črte prostih metov povedel Laščane v vodstvo za tri točke. Tadej Ferme je 17 sekund pred koncem izenačil na 72:72.

Po minuti odmora so v napad krenili Laščani, katerim je bila dobrih devet sekund pred koncem dosojena osebna napaka v napadu, po burni reakciji pa je kapetan Jurak prejel še tehnično napako. Slatinčani so darilo izkoristili, četudi je Matic Rebec tako slabo izvajal proste mete, da je imel Zlatorog v izdihljajih tekme še priložnost za izenačenje.

"Čestitke domačim košarkarjem za zmago. Glede na prikazano v drugem polčasu ne bi bilo nezasluženo, če bi na koncu zmagala tudi naša ekipa. Vesel sem zaradi fantov, ki so se po tekmi v pokalu Fiba in po težkem prvem polčasu znali pobrati. Časa za žalovanje ni, saj nas že v torek čaka tekma v pokalu Alpe Adria," je po tekmi dejal Balek.

HELIOS DO PREOBRATA
Svojemu preobratu pa so piko na i uspeli dati košarkarji Heliosa, katere je po dnevu skupnega treniranja vodil nov trener, Hrvat Jakša Vulić. Hopsi so bili namreč več kot polovico tekme v prednosti, sredi druge četrtine tudi v dvomestni - 37:25. A Helios je v nadaljevanju okrepil obrambo, zaustavil hitro igro Hopsov in ob dovolj razpoloženih igralcih najprej povedel (45:43), v zadnji četrtini pa rutinirano ohranil naskok ter zmagal s 76:62.

Zadnje srečanje 7. kroga bo v nedeljo ob 20. uri na sporedu v Škofji Loki, kjer se bosta na gorenjskem derbiju udarila LTH Castings ter vodilni Šenčur Gorenjska gradbena družba.