Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
02.06.2015 17:50:49
Deli članek:

Je iskal pijačo z okusom pomaranče? (video)

vszi

Konec tedna se je v finale nemškega košarkarskega prvenstva uvrstil Brose Baskets, ki je v polfinalu gladko s 3:0 v zmagah odpravil Ulm, za katerega igra Jaka Klobučar.

Brose Baskets se je tako iz lanskega poraženca, izpadel je že v četrtfinalu končnice, znašel v povsem nasprotni situaciji. Veliko zaslug za to pa ima trener Andrea Trinchieri, nekdanji grški selektor je lani poleti prevzel vodenje moštva iz Bamberga. To je odločilno tretjo tekmo v svojo korist odločil z rezultatom 90:70.

Po dvoboju sta se trenerja obeh ekip tako kot vedno odpravila na tiskovno konferenco. Seveda je bil Trinchieri po zmagi povsem sproščen, morda celo preveč.

Ko sta se s kolegom na nasprotni strani usedla pred sedmo silo, je 47-letni strokovnjak postal zelo žejen. V navadi je, da je na novinarski konferenci na mizi pijača, in tudi tokrat ni bilo nič drugače.

Ko je besedo dobil gostujoči strateg, je domači izkoristil (prosti) čas in začel gledati po steklenicah na mizi. Iskal je pijačo, ki bi mu na najboljši možen način potešila očitno hudo žejo. Izbiral je med različnimi okusi sponzorskega napitka, pri tem si je vzel tudi čas za branje deklaracije.

Ko se je končno odločil, kaj mu v tistem trenutku najbolj odgovarja - izbral je tisto, ki je bila postavljena pred tiskovnega predstavnika Brose Basketsa, ki je vodil novinarsko konferenco -, je odprl steklenico in naredil nekaj požirkov.

Kmalu zatem je s kimanjem poznavalsko ocenil, da je pijača resnično okusna. Ni kaj, posnetek je hitro obkrožil svet, proizvajalec napitkov pa je bil zelo zadovoljen zaradi odlične reklame.