Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
20.05.2015 14:40:29
Deli članek:

Bodoči NBA zvezdnik in njegova ogromna dlan (video)

Danes ponoči je v ligi NBA potekal žreb, ki je določil vrstni red izbora na letošnjem naboru.

Žreb je določil, da bo kot prva lahko izbirala Minnesota, ki je imela tudi najslabši izkupiček v letošnji sezoni, sledili ji bodo Los Angeles Lakersi, kot tretja pa bo na vrsto prišla Philadelphia.

Minnesota si bo tako lahko zagotovila usluge trenutno najbolj vročega igralca, ki sodeluje na naboru. Gre za 19-letnega Jahlila Okaforja, ki je v minuli sezoni študentski ekipi Duke pomagal do petega naslova prvaka lige NCAA.

Košarkar, ki se najbolje znajde na položaju centra, je odlično tehnično podkovan igralec. Visok je 211 centimetrov, po besedah njegovega nekdanjega trenerja pri Duku Mika Krzyzewskega pa ima še precej prostora za napredek.

Še posebej v oči bodejo njegove velike dlani, med gostovanjem na eni od športnih postaj pa je moral Okafor prestati zanimiv preizkus, v katerem je voditelj preveril koliko teniških žogic lahko spravi v eno dlan. Številka je kar impresivna, saj je lahko "pospravil" kar trinajst žogic, v spodnjem videoposnetku pa lahko sami preverite, kako je prestal test.

Razpored letošnjega NBA nabora
1. Minnesota
2. LA Lakers
3. Philadelphia
4. New York
5. Orlando
6. Sacramento
7. Denver
8. Detroit
9. Charlotte
10. Miami
11. Indiana
12. Utah
13. Phoenix
14. Oklahoma City