Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
19.05.2015 21:19:05
Deli članek:

Enfant terrible se vrača pod obroče

Reuters
Nazadnje je Miličić leta 2012 igral v dresu Bostona.

Pred slabim mesecem smo poročali o tem, kaj se dogaja z drugim izborom nabora lige NBA iz leta 2003 Darkom Miličićem.

Devetindvajsetletni nekdanji srbski košarkar je po igranju v najmočnejši ligi na svetu pred dvema letoma povsem opustil košarko. Posvetil se je borilnim športom, poleg tega pa uživa življenje z veliko žlico.


Vendar je očitno prišlo do zasuka v njegovem razmišljanju. Iz Srbije namreč prihajajo informacije, da se je nekdanji član Detroita, Orlanda, Memphisa, New Yorka, Minnesote in Bostona odločil vrniti pod koše.

Eden najbolj obetavnih srbskih košarkarjev zadnjih let bo namreč v naslednji sezoni nosil dres Metalca iz Valjeva, oziroma samo Valjeva, kot naj bi se po novem imenoval klub. V torek se je Miličić za sodelovanje dogovoril s predsednikom kluba Boškom Đukanovićem.

"Zaželel sem si košarke. Odločil sem se pomagati srbski košarki in sicer samo zaradi prof. dr. Boška Đukanovića, ki se za njo bori in je del te zgodbe na povsem prostovoljni bazi. To sem prepoznal in želim pomagati vse skupaj dvigniti na višjo raven. Đukanović ima visoke ambicije, ki so povezane z Metalcem in mestom Valjevo, jaz pa sem pripravljen sodelovati v njihovem uresničevanju," je za srbske medije povedal prvak lige NBA z Detroitom.

Zelo zadovoljen pa je tudi predsednik ABA-ligaša iz Valjeva, ki je sam poklical Miličića in ga nagovoril k vrnitvi na košarkarski parket. "Želimo sestaviti močno ekipo. Na našem seznamu želja so še Aleksandar Pavlović, Stefan Birčević in Josip Sobin, edina težava pa je seveda povezana z denarjem. Ta pri Miličiću ni v ospredju. Za zdaj smo se s tem uspešno kosali, upam, da bo tako tudi v prihajajoči sezoni."