Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
11.02.2015 22:49:05
Deli članek:

Aleš, je to tvoja poslovilna?

Grega Wernig

Union Olimpija je s porazom končala evropsko sezono.

V zadnji tekmi drugega dela evropskega pokala jo je v Stožicah s 76:73 premagal povprečni Dijon. Francozi so, ne krivi ne dolžni, le izkoristili sramotno igro zmajev v prvih treh četrtinah in si takrat nabrali visoko razliko. Ljubljančani so jih z boljšim nadaljevanjem celo ujeli, a je Dijon ob zvoku sirene dosegel trojko za zmago.

Grega Wernig

Ni bila ravno sedmina, je pa bilo vse tisto, kar se je sinoči večji del srečanja dogajalo v dvorani, precej podobno pogrebu. In to velja tako za tribune kot za tisto na parketu. "Aleš, je to tvoja poslovilna?" je bilo mogoče slišati že sredi druge četrtine enega od "mandelcev", ki sinoči očitno niso imeli početi drugega, kot da so zavili v Stožice, oziroma bolje rečeno, ki so tja prišli v dobri veri, da bodo gledali dobro, atraktivno tekmo ob slovesu zmajev od letošnjih nastopov v Evropi. Ni ravno zavpil, a ga je bilo v komornem vzdušju mogoče razločno slišati, ko je nagovoril Aleša Pipana. Vsaj nekaj, kar je spravilo v dobro voljo prisotne, ne pa tudi trenerja Ljubljančanov, čeprav ga je zagotovo slišal. Slednjemu ni bilo do smeha, prej do joka ob tistem, kar je videl od svojih varovancev.

Teh je imel včeraj sicer zaradi poškodovanih Halila Kanacevića in Hrista Nikolova v ekipi le deset, še med temi pa Marko Marinović in Jaka Brodnik nista bila sposobna za igro in sta bila le potrebni številki v postavi. Kot da so Francozi želeli "fair play", so tudi sami v Ljubljano prišli le z desetimi košarkarji, pa še oni so imeli enega s seboj zgolj zaradi nuje, saj ni stopil na parket niti med ogrevanjem.

Grega Wernig

Tekma, ki ni o ničemer odločala, saj sta bili obe ekipi že pred njo brez možnosti napredovanja v osmino finala, naj bi zeleno-belim služila kot priprava na obračun lige ABA z Budućnostjo. Če je bilo tako, potem jih v nedeljo čaka polom. Blizu so mu bili že sinoči, saj so gostje v 28. minuti vodili z 20 točkami prednosti. Dijon, za katerega smo po prvi medsebojni tekmi v Franciji, na kateri so zmaji zmagali, pisali, da je večkrat deloval skoraj smešno, kot da bi šlo za zelo dobro rekreativno ekipo, in ki nas tudi včeraj ni prepričal, je proti Olimpiji deloval kot zelo dobro moštvo.

Grega Wernig

Po približno treh četrtinah so se Ljubljančani očitno le spomnili, da so se želeli od evropskih nastopov posloviti z zmago in so začeli igrati tako, kot naj bi od prve minute. Če bi, potem bi nam dali potrditev, da bi kakšni rekreativci z ljubljanske Ilirije bili zelo konkurenčni možem, ki nosijo dres Dijona. Tako pa so storili le to, da so njihovi privrženci, ki so se v zaključku ob lovu Olimpije prebudili, odšli domov z dolgimi nosovi, ko je Erving Walker v zadnji sekundi zadel trojko za slavje Francozov, ki so s tem tudi prehiteli zmaje na lestvici.

P. S.: Alen Omić si zasluži omembo, dal je 25 točk in imel indeks uspešnosti 36.

Union Olimpija - Dijon   73:76 (12:17, 28:40, 49:58)

Ljubljana - Dvorana Stožice, gledalcev 1200, sodniki: Cmikiewicz, Kowalski (oba Poljska), Cici (Albanija).
UNION OLIMPIJA: Rupnik 12 (4:6), Marinelli 5, Hrovat 12 (1:1), Vučetić 2, Murić 12 (4:6), Mahkovic 2 (2:2), Omić 25 (5:8), Prepelič 3.
DIJON: Moss 8 (0:2), Joss-Rauze 4, Curti 5, Walker 11 (2:3), Prenom 12 (2:4), Alingue 10, Harris 4, Gray 7 (3:4), Joseph 15.
Prosti meti: Union Olimpija 16:23, Dijon 7:13.
Met za tri točke: Union Olimpija 5:21 (Rupnik 2, Hrovat, Marinelli, Prepelič), Dijon 5:15 (Joseph 3, Walker, Curti).
Osebne napake: Union Olimpija 20, Dijon 26.
Pet osebnih: Moos (38.), Gray (40.).