Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
10.02.2015 21:50:14
Deli članek:

Prepelič: Naslov, ne odhod

Grega Wernig

Potem ko je novembra že doživel nenaden odhod Mirze Begića, je zdaj Klemen Prepelič s soigralci na hitro ostal še brez enega soigralca.

"Ni lahko, ko se zgodi kaj takega. Salin je bil z nami že zelo dolgo, z nekaterimi nekaj let, tudi z menoj, še preden sem šel v Turčijo. Odločitev o odhodu je bila nenadna, zato nas je presenetila, a Sasu si je zaslužil prestop na višjo raven. Vedno je vse delal maksimalno. Tako jaz kot ekipa mu želiva srečo, predvsem da ne bo imel poškodb in da bo lahko izkoristil priložnost, ki se mu ponuja," je dejal Bistričan, ki ve, da bo zaradi prestopa Salina v Španijo za ekipo vsaj nekaj časa težje.

"Vsak odhod, posebej tako nenaden, se ekipi seveda pozna. To velja zlasti v psihičnem smislu, pa tudi v rotaciji se bo poznalo. Salin je v povprečju igral več kot 20 minut na tekmo in breme se bo zdaj preselilo na druga ramena. Toda ta ekipa ima alternativo, zamenjavo zanj. So igralci, ki lahko pokrijejo več položajev. Cilji ostajajo isti, tudi v ligi ABA še nismo opustili želje po četrtem mestu, kljub nepričakovanemu porazu z Igokeo. Nekateri igralci bomo oziroma bodo morali prevzeti večje breme in zlasti odgovornost," je jasen Prepelič, v zadnjem času eden najboljših posameznikov v Pipanovi četi.

Arsen Perić

Tudi zato bi se kaj lahko tudi njegovo ime še v tej sezoni znašlo na seznamu želja kakšnega kluba. "So pogovarjanja," je odgovoril na vprašanje, ali je tudi sam dobil kakšno ponudbo, a takoj dodal: "Toda nimam želje po odhodu. Končno sem se ustalil, začel malo bolje igrati, tudi ekipa me je sprejela še boljše kot že takrat, ko sem prišel. Mislim, da lahko tej ekipi nekaj dam in z njo tudi prvič osvojim tako želeni prvi državni naslov. Osredotočen sem predvsem na to in nimam želje po odhodu." 

In Dijon? "Tekma na žalost nima rezultatskega pomena, a jo je treba odigrati. Najbolj pomembno je, da se nihče ne poškoduje. Zdaj nas je devet, tako da ni prijetno. Bolj pomembna tekma je v nedeljo z Budućnostjo. Dijon je ekipa z veliko talenta v napadu, v obrambi pa je precej slabša. Izkoriščati moramo svoje prednosti pod košem, kjer smo močnejši. Če bodo v obrambi podvajali na naših centrih, bi morali mi, branilci, to izkoriščati z uspešnimi meti, kar nam v Dijonu ni uspevalo, tam nismo bili strelsko razpoloženi. Upam, da se od tekmovanja poslovimo z zmago."