Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.02.2015 11:32:26
Deli članek:

Korver namesto Wada

Zvezdnik severnoameriške profesionalne košarkarske lige Dwayne Wade je sporočil, da zaradi poškodbe mišice ne bo igral na letošnji all stars tekmi v newyorškem Madison Square Gardnu. Namesto njega je komisar lige Adam Silver na tekmo povabil Kyla Korverja, branilca Atlante, kar pomeni, da bo imela ta ekipa kar štiri predstavnike.

Poleg Korverja, ki bo na tekmi zvezd nastopil prvič, še Jeffa Teaguea, Paula Millsapa in Ala Horforda. Da bo imela ena ekipa kar štiri predstavnike, se bo zgodilo prvič po letu 2011, ko so štirje igralci zastopali Boston.

Poškodovani Wade je za svojo zamenjavo sicer želel branilca Milwaukee Bucksov Brandona Khnighta, toda Silver želje ni upošteval. Odločil se je za Korverja, veterana lige, v kateri nastopa že 12 let, letos pa je skoraj povsem umiril svojo roko. Njegov odstotek meta je odličen, za dve točki zadene 51,6 odstotka, za tri 52,8 odstotka, pri prostih metih pa je 92 odstoten. Atlanta je trenutno druga ekipa lige, v svoji zbirki ima 43 zmag in devet porazov, manj porazov ima le Golden State.

Korver bo pri 34 letih četrti najstarejši igralec na tekmi zvezd, starejši od njega so bili le Nat Clifton leta 1957, Anthonx Mason leta 2001 in Sam Casell leta 2004.