Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
11.02.2015 14:39:51
Deli članek:

Svojemu igralcu primazal klofuti

vszi

Trener Galatasaraya Ergin Ataman je na tekmi turškega prvenstva oklofutal igralca svoje ekipe.

Zgodilo se je v premoru med polčasoma srečanja Galatasaraya v gosteh pri Eskisehirju, ki so ga rumeno-rdeči izgubljali (in na koncu tudi izgubili), kar je povsem "razkurilo" Atamana. In je poletelo, dvakrat, v smeri Göktürka Urala, 19-letnega krilnega košarkarja.

Ataman je znorel zaradi slabe igre v dvoboju z zadnjeuvrščenim moštvom, a to je bila bržkone le kaplja čez rob. Slabo finančno stanje v klubu, v katerem nekateri igralci že nekaj mesecev niso dobili plač, otežuje normalno delo, košarkarji so nezadovoljni, nekateri so šli, nekateri bi šli. Pa zgodba s Crveno zvezdo oziroma ubitim navijačem, katere eden osrednjih akterjev je bil Ataman, sodniška kraja, kot jo je poimenoval sam, na dvoboju z Maccabijem pred tednom dni, vse se mu je očitno nabralo.

Slaba igra celotnega moštva mu je hitro dvignila pritisk, žrtev, najbrž nedolžna, pa je bil Ural, verjetno zato, ker je najmlajši. "Mladi igralci, kot je Ural, morajo dojeti, kaj pomeni nositi dres Galatasaraya in pokazati več odločnosti," je incident komentiral Ataman. "Nimam slabe vesti. Odzval sem se kot učitelj. Šlo je za lahni klofuti, ne bi si dovolil, da se fizično spravim na igralca, to bi bilo ponižujoče. Garderoba je kot zakonska postelja, to je naše območje, in tisto, kar se zgodi v njej, bi moralo tam tudi ostati," je še dodal Ataman.