Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
05.02.2015 12:52:28
Deli članek:

Partizana zapustil izdajalec

abaphoto

Partizan je tekmec Uniona Olimpije v boju za mesto v končnici lige ABA, pred zadnjimi šestimi krogi pa je ostal brez enega od svojih centrov, čigar odhod je dvignil precej prahu.

Ko je konec januarja iz kluba odšel Luka Bogdanović, ni bilo velikega pompa. Drugače pa je zdaj, ko je črno-bele zapustil Đorđe Gagić.

Partizan se že vso sezono (in še nekaj prejšnjih) ubada z ogromnimi finančnimi težavami, za katere se zdi, da so vse hujše. Trener Duško Vujošević vseskozi tarna in se huduje nad tistimi, ki naj bi skrbeli za to, da Partizan ne more splezati na zeleno vejo, na drugi strani pa so v klubu vzpostavili nekakšen imidž v slogu slabše nam gre, močnejši smo.

Čeprav v klubu hvalijo svoje igralce, da vsi po vrsti dokazujejo svojo veliko pripadnost Partizanu in kljub neizplačilom ostajajo zvesti črno-beli barvi, pa vsem igranje za "kikiriki" očitno ni več tako zelo ljubo.

Pred desetimi dnevi je tako Beograjčane zapustil Luka Bogdanović, ki se je preselil v španskega prvoligaša Andorro, te dni pa je prekinitev pogodbe zahteval še Đorđe Gagić. In če so Bogdanovićev odhod v klubu pospremili povsem normalno, češ bil je korekten, zahvaljujemo se mu in podobne fraze, je Gagić s svojim dejanjem doživel povsem drugačen odziv.

Eno je to, da krilo Bogdanović ni bil pomemben faktor v igri črno-belih in da centra Gagića, ki je bil šesti najboljši strelec moštva, precej bolj potrebujejo, saj ima tu Vujošević manj izbire, drugo pa to, da so v klubu prepričani, da ne gre za naključje.

"Tako potezo je treba poimenovati s pravim imenom - izdaja. Če je treba izbrati najbolj neugoden trenutek, potem ga je izbral. To ni bilo spontano, ampak je vse skupaj nekdo skrbno načrtoval. Ni naključje, da nas je zapustil center, saj smo prav na tej poziciji 'najtanjši'. Vse skupaj nam upravičeno vzbuja sume. Na podlagi naslednjih potez in izbire kluba bo povsem jasno, kdo stoji za tem in v čigavem interesu je to, saj ne verjamemo, da bo vse skupaj ostalo pri tem," so zapisali v sporočilu kluba.

Objavili so ga na spletu in prst nedvoumno uperili v Crveno zvezdo, ki naj bi bila za vsem skupaj (mimogrede, Gagić je kariero začel prav v Zvezdi). "Položaj v Partizanu je tak, da je lahko biti izdajalec. Poteka uničenje Partizana, prepoznaven vzorec se zdaj uporablja na košarkarskem klubu," so še dodali.

Svojemu donedavnemu soigralcu je sporočilo poslal tudi Aleksandar Pavlović. "Samo najmočnejši ostanejo in se ne dajo, samo najmočnejši verjamejo v zakon zmage," je na spletu zapisal prvi strelec črno-belih, ki pa je letos pogodbo z Beograjčani podpisal šele sredi sezone.

Nič pa ne on ne klub nista napisala o tem, koliko denarja je Partizan dolžan Gagiću, ki je h grobarjem prišel leta 2012. Zanimivo bo videti, kje bo nadaljeval kariero, samo kot opomnik pa zapišimo, da Partizan in Zvezda prvega marca igrata derbi v ligi ABA ...