Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
lp
lp
02.02.2015 18:17:28
Deli članek:

Tušek bo spet igral

Skoraj tri leta potem, ko je že obesil košarkarske copate na klin, bo Marko Tušek spet igral. Do konca sezone bo nosil dres črnogorske Zete 2011.

Golubovci so majhno mestece, 15 kilometrov južno od Podgorice, na glavni prometnici, ki povezuje notranjost države z jadransko obalo. Golubovci so tudi kraj, v katerem so pred dnevi poskrbeli za novico, ki še kako odmeva v črnogorskih košarkarskih krogih: Za Zeto 2011 je podpisal nekdanji slovenski reprezentant Marko Tušek.

MARKO TUŠEK
Rojen: 17. 7. 1975
Višina: 203 cm
Kariera: Hrastnik, Triglav, Union Olimpija, Rimini (Ita), Scavolini (Ita), Virtus Roma (Ita), AJ Milano (Ita), Unicaja (Špa), Menorca (Špa), Unics Kazan (Rus), Avellino (Ita), Jesi (Ita), Juvecaserta (Ita), Vanoli Cremona (Ita), Zeta 2011 (ČG).
Reprezentanca: zaigral je na petih evropskih prvenstvih (1993, 1995, 1997, 2001 in 2003)

Že res, da so najboljša igralska leta za 39-letnega Zasavca le še bled spomin, nekaj ugleda pa mu je brez dvoma še ostalo. Potem ko ga je Union Olimpija v devetdesetih postavila na košarkarski oder, je krenil v Italijo, nadaljeval v Španiji in se preko Rusije vrnil na škorenj. Ob koncu sezone 2011/12 je košarkarski žogi v slovo pomahal v Cremoni. In zdaj jo je spet zagrabil v Črni gori.

Marko bo za svoj novi klub zaigral, ko bo dovolj dobro pripravljen. "Z nami trenira že poldrugi mesec, vendar je jasno, da ne bo kar preko noči prišel v tekmovalno formo. Je pa gotovo, da nam bo v veliko pomoč, ko bo zaigral," je dejal trener Zete 2011 Petar Mijović.

Zeta 2011, ki svoje domače tekme igra v Podgorici, je sicer črnogorski podprvak (serijska osvajalka lovorike je seveda Budućnost, ki se v tekmovanje vključi v končnici), trenutno pa za Sutjesko in Tivatom zaseda tretje mesto. Med ostalimi sta Markova soigralca tudi še lani član Budućnosti Marko Mugoša in nekdanji košarkar Elektre Balša Radunović.