Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
28.01.2015 20:14:09
Deli članek:

Teletović že zapustil bolnišnico

Reuters

Poročali smo, da je košarkar NBA ekipe Brooklyn Nets Mirza Teletović zbolel za pljučno embolijo.

Čeprav gre za zelo resno zdravstveno stanje, je reprezentant Bosne in Hercegovine že zapustil bolnišnico v Los Angelesu. Zdravniki, ki so opravili podrobne preiskave, pa so optimistični in pravijo, da bo Teletović v popolnosti okreval.


Naj spomnimo, košarkar je imel prejšnji teden v dvoboju Los Angeles Clippersov in Brooklyna težave z dihanjem, zato je odšel v bolnišnico. Tam pa so odkrili, da ima več krvnih strdkov v pljučih. Iz kluba so nato sporočili, da je 29-letni Teletović, ki je ostal na preiskavah v bolnišnici v Los Angelesu, že končal letošnjo sezono.

Danes pa so iz kluba sporočili, da je že zapustil bolnišnico in se bo vrnil v New York. "Pri Mirzi so 22. januarja ugotovili, da ima pljučno embolijo in takoj začeli z ustreznim zdravljenjem. Podrobnejše preiskave so pokazale, da se je stanje umirilo. Z veseljem sporočamo, da v tem trenutku ne kaže nobenih simptomov in da je že na poti domov. Radi bi pohvalili odlično sodelovanje naše zdravniške službe, klubskega osebja in zdravnikov v lokalni bolnišnici. Zelo sem zadovoljen z Mirzovim napredkom. Ob vrnitvi bomo ocenili njegovo stanje, pregledali vse teste, ki jih je opravil, in uredili nadaljnje preiskave, če bo to potrebno. Pričakujem pa, da bo Mirza v popolnosti okreval," se je glasilo sporočilo za javnost, pod katerega se je podpisal klubski zdravnik dr. Michael Farber.