Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
18.01.2015 08:07:42
Deli članek:

Beno junak Memphisa (video)

Reuters

V ligi NBA je ekipa Memphis Grizzlies s 102:98 doma premagala Portland Trail Blazers.

Eden izmed junakov srečanja je bil Beno Udrih, ki je odlično izkoristil odsotnost Mika Conleyja, odločilni koš pa prispeval 8,7 sekunde pred koncem.

Igral je v prvi peterki domače ekipe, zadel vseh sedem metov iz igre in bil s 17 točkami, sedmimi skoki in tremi podajami statistično najboljši posameznik dvoboja. Zach Randolph je zbral 20 točk in 15 skokov, Jeff Green je prispeval 17 točk, Marc Gasol 15 ter ob tem še osem skokov, šest podaj in tri blokade.

"Skušal sem igrati košarko, voditi moštvo, biti agresiven in izkoriščati postavljene blokade. Fantje so bili odlični pri tem, jaz pa sem zadeval odprte mete. To treniram vsak dan, zadeval sem s svojih položajev. To je to," je po dvoboju povedal slovenski branilec, ki je bil v obrambi zadolžen za Damiana Lillarda. Slednji je sicer dosegel 23 točk, a iz igre metal samo 12:36. "Ves čas sem ga poskušal agresivno pokrivati in mu otežiti delo. V prvem polčasu nismo bili tako agresivni, v drugem pa smo to popravili. Mislim, da je nekaj metov vrgel iz obupa, kar smo želeli in se nam je izšlo."

Tokrat je Beno nastopil v prvi postavi in povedal, ali je kaj razlik v primerjavi s tem, ko vstopi s klopi. "Delal sem to, kar delam tudi takrat, ko nisem v udarni peterki. Tudi Nick Calathes je danes opravil odlično delo, ko je prišel s klopi. Zmagalo je celo moštvo."

Udrih je v zadnji minuti prispeval dva odločilna koša za zmago svoje ekipe. "Pri prvem poskusu bi moral metati proste mete. (smeh) Pri drugem pa je Marc Gasol dejal, da bo prišel na vrh rakete in postavil blokado. Le še osem sekund je bilo do konca napada in takra nisem želel nikogar spraviti v položaj, da bi metal iz obupa. Prišel sem na svoje mesto, že skozi celo tekmo sem imel dober občutek, vrgel in zadel."

IZIDI
Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 102:98 Beno Udrih: 17 točk, 7 skokov in 3 podaje v 29:26 minute za Memphis Charlotte Hornets - Indiana Pacers 80:71 (podaljšek) Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 107:89 Houston Rockets - Golden State Warriors 106:131 Brooklyn Nets - Washington Wizards 90:99 Chicago Bulls - Atlanta Hawks 99:107 Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 105:113 Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 108:117