Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
19.01.2015 10:22:39
Deli članek:

Ne bo lažje

Nikola Miljković

Po točno minuti in 54 sekundah je Aleš Pipan Alena Omića poslal na klop in namesto njega na parket poslal Vasa Vučetića. Pri zaostanku z 0:6 je bil ljubljanski strateg nezadovoljen s tistim, kar je(ni) počel najvišji košarkar zmajev.

Ko ga je nato po dobrih petih minutah spet poslal na parket, smo videli drugačnega Omića. Ne še čisto takoj, saj se v prvi četrtini še ni vpisal med strelce in je ostal brez skoka, je pa nato do konca obračuna dal 20 točk in temu dodal 12 ujetih žog za skupni indeks 27. "Na začetku sem imel kar nekaj težav. Na centrskem položaju imajo dva zelo dobra igralca. Pomembno je, da smo zmagali," je po tekmi dejal Omić in dodal, da prav veliko po slabem začetku niso spreminjali: "Samo jaz sem bil bolj agresiven."

V zadnji četrtini se je v nekem trenutku zdelo, da bodo zeleno-beli končnico spet naredili napeto, kot da bi prejšnji zaporedni porazi v ligi ABA zvezali roke in noge, ko bi bilo treba že prej dokončati delo. "Res je, naredili smo nekaj napak. Toda glavna je zmaga. Na koncu smo se zbrali, zadeli nekaj pomembnih prostih metov, Mahkovic je zadel za tri, in to nam je prineslo dober rezultat," je v slogu konec dober vse dobro povedal Omić. Bo po tej zmagi lažje? "Ne, ne bo lažje. Je pa pomembno, da smo prekinili niz porazov. Odigrali smo dobro tekmo, treba pa jo je čim prej pozabiti, saj nas v torek že čaka nov dvoboj."