20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

gaja matej 1 Njena.si

Skrito v raju: To je najljubši prizor Mateja ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

bk
bk
0 05.11.2014 20:45:55

Košarkarico porezal z nožem

vszi
Ena najboljših košarkaric na svetu Brittney Griner je na Kitajskem doživela neprijetno izkušnjo.

Zvezdnico ženske ameriške reprezentance, ki med sezonama lige WNBA že drugo jesen zapored igra za pekinško moštvo Great Wall, in njene tri soigralke je v ponedeljek po enem od treningov z nožem napadel moški.

Dekleta so se odpravljala na avtobus, ko je do njih pristopil neznan moški, ki jim je grozil z nožem. Prišlo je celo tako daleč, da je dekleta lovil in kričal za njimi, ko so bežala proti avtobusu, Američanko pa je uspel celo porezati po komolcu, a je imela na srečo oblečeno debelo bundo, ki je preprečila, da bi utrpela hujšo rano.

Kot je zapisala na družabnem omrežju instagram, soigralk ni ranil, da pa ima sama manjšo ranico in da si zelo želi zapustiti to mesto, kjer se nahaja.


Lokalni mediji so poročali, da je bil moški pijan in da so takoj, ko je prišlo do incidenta, posredovala varnostna služba.

Zdravniške pomoči Brittney, ki je ena od športnic, ki je javno priznala, da je lezbijka in da je zaročena s še eno košarkarico iz lige WNBA Glory Johnson, ni potrebovala.

"Moški je bil ali zelo pijan ali pa duševno bolan. Kričal je, da smo udarile njegovo ženo. Bilo je jasno, da ni vedel, kje je," je izjavila dvakratna udeleženka tekme zvezd lige WNBA.

Dvesto tri centimetrov visoki in 90 kilogramov težki športnici ta napad sicer ni preprečil, da večer kasneje ne bi zaigrala na tekmi v Šenjangu, kjer je z 19 točkami svoji ekipi pomagala, da je prišla do zmage z 51:42 nad ekipo Liaoning Hengje.

Članki iz rubrike