Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
md
md
02.08.2014 12:59:58
Deli članek:

Prišel Erden, čaka se Vesely

vszi

Turški velikan Fenerbahče bo imel tudi v naslednji sezoni na voljo strašansko močno zasedbo. Nov košarkar v vrstah istanbulskega evroligaša je turški reprezentančni center Semih Erden, blizu podpisa pa je tudi Čeh Jan Vesely.

Srbski košarkarski genij Željko Obradović bo imel tudi v novi sezoni pri Fenerbahčeju na voljo vrhunsko zasedbo, s katero bo še devetič v svoji trenerski karieri naskakoval najprestižnejši evropski klubski naslov, Evroligo.

Potem ko so se v Istanbul že preselili Bogdan Bogdanović, Ricky Hickman, Andrew Goudelock, Can Altintig in Serhan Četin, je enoletno pogodbo s turškim prvakom podpisal tudi turški reprezentančni center Semih Erden, ki je v prejšnji sezoni nosil dres Anadolu Efesa.

Erden je v preteklosti za Fenerbahce že igral, rumeno-modri dres je nosil med leti 2005 in 2010, ko je odšel čez lužo in zaigral v najboljši ligi na svetu, ligi NBA. Tam je igral za Boston Celticse in Cleveland Cavalierse, vmes se je vrnil v Turčijo k Bešiktašu, odšel nazaj v Cleveland, v prejšnji sezoni pa se je, kot rečeno, znova vrnil v Turčijo k Anadolu Efesu.

Z Erdenom pa se okrepitve za prihajajočo sezono še ne končajo, v Istanbulu se že mudi tudi leteči Čeh, Jan Vesely, ki je v prejšnji sezoni igral za Washington Wizardse in Denver Nuggetse, kjer pa ni dobival preveč priložnosti. Vesely je že na zdravniških pregledih pri Fenerbahčeju in bo, kot vse kaže, po treh letih v ligi NBA znova zaigral v Evroligi.