najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ps
ps
0 01.08.2014 11:38:54

Tokrat B-ekipo vzeli bolj resno

Arsen Perić
Pričakovati je bilo, da bo slovenska reprezentanca na drugi tekmi pokala Stanković v kitajskem Luoyangu z Angolo pokazala povsem drugačen obraz od tistega, kakršnega je kazala v večjem delu izgubljenega srečanja z Rusijo prvi dan turnirja. Selektor Jure Zdovc je zelo verjetno »zaropotal« in zahteval drugačen pristop, ki ga je tudi dobil. No, vsaj v večjem delu dvoboja, ki ga je Slovenija gladko dobila z 79:58.

Že začetnih 9:0 in tri ukradene žoge po treh minutah je nakazalo, da bomo na srečanju z Angolo gledali drugačno podobo slovenske obrambe. Cilja Zdovca, ki bi rad na vsaki tekmi vsaj v eni četrtini tekmeca pustil na pet ali manj točkah, sicer Slovenci niso izpolnili, a prav nezadovoljen, razen z zadnjo četrtino, v kateri je Slovenija prejela 25 točk, najbrž vseeno ni bil. Posebej prvi polčas, v katerem so naši reprezentanti Afričane prisilili k 14 izgubljenim žogam (sami so imeli le dve) ter jim ukradli šest žog (Angolci nobene), je bil zelo dober.

Posebej razpoložena sta bila Edo Murić in Zoran Dragić, slednji je že v prvih dveh četrtinah dal 16 točk. "V četrtek smo izgubili tekmo proti B-reprezentanci Rusije, kar nam je dalo misliti, tokrat pa smo pokazali svoj pravi obraz in česa smo zmožni. Nikogar ne smemo podcenjevati, igrati moramo obrambo in upam, da bomo tudi s Kitajsko pokazali enako. Včeraj smo bili vsi motivirani, pripravljeni na nasprotnika, prikazali dobro obrambo, tekli v napad in odprli igro, kot si samo želimo," je dejal Dragić, ki je bil ob koncu skupaj z Murićem prvi strelec tekme.

Angolci so se še nekako držali do srede druge četrtine, ko je bil rezultat 31:20, potem pa je Slovenija naredila niz 18:0 in na veliki odmor odšla z visokimi 27 točkami naskoka. V tretji četrtini igra sicer ni bila več takšna kot v prvih 20 minutah, a vseeno so na začetku 30. minute Slovenci prišli do najvišje prednosti na srečanju (61:29). Potem so se ustavili in s tistim, kar so prikazali v zadnjih desetih minutah, selektor najbrž ni bil ravno navdušen. Angola je celo dobila to četrtino, iz tega dela igre velja izpostaviti le prvi dve točki Alekseja Nikolića v dresu članske reprezentance, dosegel ju je s črte prostih metov.

Da je bilo drugih 20 minut precej slabših od prvih, kaže tudi 12 izgubljenih žog, kolikor jih je na koncu imela slovenska izbrana vrsta. Preveč, posebej če vemo, da tako kot Rusija tudi Angola na tem turnirju ne nastopa s svojo najboljšo zasedbo. Slednja trenutno igra na turnirju v Rio de Janeiru, kjer se meri z Argentino in gostiteljico, na Kitajsko pa je prišla B-reprezentanca, okrepljena z dvema članoma prve ekipe.

"Prvi polčas je bil dober, obramba na visoki ravni z nekaj napakami, ki se ponavljajo. Vodili smo 30 točk, a če se napake ponavljajo, je treba nanje opozoriti. Priložnost v igri sem dal vsem, saj časa za trening ni, želim pa ohraniti igralce v ritmu. Na srečo smo to lahko naredili, igralci niso dopuščali nasprotniku dihati in s tega stališča moram biti zadovoljen," je povedal selektor Zdovc, ki je včeraj izven dvanajsterice za tekmo pustil Jako Blažiča in Mitjo Nikolića.


Slovenija - Angola 79:58 (61:33, 49:22, 21:11)

Luoyang - Športna dvorana. 3000 gledalcev. Sodniki: Belošević (Srbija), Wen (Kitajska), Mahlin (Rusija).
SLOVENIJA: Balažić 9 (2:4), Slokar 5 (1:2), Prepelič 5, Murić 19 (3:3), Zupan 4 (2:2), Z. Dragić 19 (1:2), D. Lorbek 7, Klobučar 5 (1:4), A. Nikolić 2 (2:2), Omić 4 (4:4).
ANGOLA: Conceicao 7 (3:5), Morais 6, Santos 9 (1:1), Fores 4 (2:2), Barros 2, Gomes 15 (5:7), Mbunga 6, Miguel 2 (2:2), Ramos 7.
Prosti meti: Slovenija 16:23, Angola 13:17.
Met za dve točki: Slovenija 18:28, Angola 15:32.
Met za tri točke: Slovenija 9:33 (Murić 4, Z. Dragić 2, D. Lorbek, Prepelič, Balažić), Angola 5:17 (Morais 2, Santos 2, Ramos).
Skoki: Slovenija 28 (11-17), Angola 28 (9-19).
Osebne napake: Slovenija 22, Angola 21.
Pet osebnih napak: Conceicao (22.), Santos (34.), Gomes (35.).

Članki iz rubrike