Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
02.08.2014 10:02:54
Deli članek:

Spet upajo

vszi

V Bilbau se ob odločitvi vodstva tekmovanja, da ne bodo več igrali v prvi ligi, niso predali. Še močneje so se podali v boj za ohranitev statusa in morda bodo napori poplačani.

Pred dvema tednoma se je zdelo, da je usoda zapečatena. Zaradi dolgov in nezmožnosti plačila garancije, ki jo vodstvo tekmovanja zahteva od vsakega kluba v prvi ligi, je bil Bilbao takrat izključen iz elitnega španskega prvenstva. Klub je bil pred propadom, toda Baski imajo preveč radi košarko, da bi ga kar tako pustili »umreti«.

V preteklih dneh so se privrženci Bilbaa večkrat podali na ulice tega mesta, izražajoč podporo klubu, hkrati pa so vseskozi potekale aktivnosti, ki bi klub ne le ohranile pri življenju, ampak tudi vrnile v ligo ACB že v naslednji sezoni.

Pred dobrim tednom dni je Bilbao sprožil sodni postopek za vrnitev v prvoligaško konkurenco, ta teden pa sta se predsednik Jon Xabier Davalillo in kapetan moštva Alex Mumbru sestala tudi s predsednikom vrhovnega športnega senata in mu predložila dokaze, da je zdaj Bilbao sposoben plačati 250.000 evrov garancije ter da je sklenil dogovor z neko švicarsko banko, ki bi naslednji dve leti sponzorirala ekipo, če bi ta nastopala v prvi ligi.

Tako kot je še pred 14 dnevi prevladoval pesimizem, je zdaj v največjem baskovskem mestu zavladal velik optimizem in vsi skupaj verjamejo, da bodo v tamkajšnji dvorani tudi naslednjo sezono gostovali Barcelona, Real, Valencia in drugi najboljši španski klubi.