Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
31.07.2014 14:07:34
Deli članek:

Pipan želi nekdanjega varovanca

Arsen Perić

Dogovora med Unionom Olimpijo in Heliosom glede Matica Rebca še ni, v Stožicah pa se ob organizatorju igre ogrevajo tudi za makedonskega reprezentanta Damjana Stojanovskega.

Slednji je zadnji dve leti igral za skopski MZT, ki bo imel v naslednji sezoni kar precej spremenjeno ekipo, med tistimi, ki so odšli pa je tudi Stojanovski. Olimpiji je bil zanimiv že pred letom dni, kar ni presenetljivo, saj je takrat na klop zmajev sedel trener Aleš Pipan, ki je Stojanovskega dobro spoznal sezono prej v MZT-ju, lani pa je bil njegov trener tudi v makedonski reprezentanci. To poletje naj bi tudi zares prišlo do dogovora med 26-letnim 197 centimetrov visokim košarkarjem, ki igra na položaju visokega branilca ali krila. Olimpija naj bi že poslala uradno ponudbo za igralca, ki je v prejšnji sezoni v dresu MZT-ja povprečno dosegal 9,6 točk na tekmo v ligi ABA, temu je dodal še tri skoke.

Stojanovski se trenutno z makedonsko izbrano vrsto pripravlja na začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo naslednje leto, član slovenske reprezentance pa je Matic Rebec, naslednji, ki naj bi obljubil zvestobo zeleno-belim. A le, če bodo ti poravnali odškodnino Heliosu, s katerim ga še veže pogodba. Doslej se vodstvi obeh klubov še nista uskladili, vsak vleče na svojo stran, a glede na dobre odnose med Ljubljančani in Domžalčani, gre pričakovati, da bo Rebec naslednjo sezono nosil dres Olimpije.