900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 14.05.2023 06:12:26

Ali bo Alilović ostal na Olimpijini klopi? Po pomembni zmagi je razkril, kaj so mu dejali šefi

alesfevzer.com
Košarkarji Cedevite Olimpije so na odločilni tekmi četrtfinalne serije z FMP-jem vendarle strnili svoje vrste in odigrali všečno in predvsem učinkovito ter se uvrstili med najboljša štiri moštva regionalne lige.

Pod uspeh v ligi ABA se je podpisal nadomestni glavni trener Miro Alilović, ki je ekipo prevzel pred dvema mesecema, ko se je klub razšel z dotedanjim šefom stroke Jurico Golemcem. Alilović je bil njegov pomočnik in pričakovano napredoval, prevzel vajeti – do ustoličenja novega trenerja. A več kot očitno bo 46-letni strokovnjak, ki je pred približno desetimi leti že deloval v Stožicah, končal sezono zmajev. Po odhodu Golemca je ob sedmih porazih ekipo šestkrat popeljal do zmage. Zdaj ga čakata še zaključka v dveh tekmovanjih, v regionalni ligi in državnem prvenstvu.

Medtem so vse glasnejše govorice, da bo poleti na klop Cedevite Olimpije sedel renomirani italijanski strateg Simone Pianigiani, ki je v dosedanji karieri vodil Sieno, italijansko reprezentanco, Fenerbahče, Hapoel Jeruzalem, Milano in nazadnje Beijing Ducks.



Kaj pa Alilović? Po včerajšnji zmagi nad FMP-jem je v drobovju Tivolija razkril, da so ga vodilni možje kluba soočili z dejstvom, da ne glede na uspeh v zaključku te sezone na mestu glavnega trenerja v tem klubu nima prihodnosti. "Ja, ja, ja ... Povedali so mi, da ne bom trener. Ampak jaz dobro vem, kakšen je naš posel. Do zadnjega dne bom delal profesionalno in z najvišjimi cilji," je dejal z dvignjeno glavo in se po svoji stari navadi z nasmehom na ustih pozdravil s slehernim novinarjem.

Če ne bo presenečenja, bo tekmec Ljubljančanov v polfinalu Partizan, ki bo svojo četrtfinalno serijo s SC Derbyjem začel jutri.

Članki iz rubrike