Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 12.05.2023 19:25:53

Reprezentanci sta se pridružili še Teja Oblak in Eva Lisec

alesfevzer.com
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca se je po dnevu premora zbrala v Zrečah, kjer bo v prihodnjem tednu nadaljevala priprave na junijsko evropsko prvenstvo. Ekipi sta se v drugem ciklu priprav pridružili Teja Oblak in Eva Lisec, je na spletni strani sporočila Košarkarska zveza Slovenije (KZS).

Slovenke v torek in sredo čakata prvi pripravljalni tekmi. V Celju in Slovenskih Konjicah se bodo pomerile z Madžarsko. Obe tekmi se bosta začeli ob 18. uri.

"Po dnevu premora nadaljujemo priprave na evropsko prvenstvo. Dekleta smo med seboj zelo povezana, saj se veliko družimo tudi zunaj igrišča. Menim, da smo v prvem tednu priprav opravile zelo dobro delo. Zavzeto smo trenirale in verjamem, da bomo to v Zrečah še nadgradile," je v izjavi za KZS dejala Ajša Sivka.

"S prihodom Teje Oblak in Eve Lisec se bo delovna vnema prav gotovo še bolj dvignila. Vse skupaj že nestrpno čakamo tekmi proti Madžarski. Sama se še posebej veselim tiste v Slovenskih Konjicah, saj bom po dveh letih znova zaigrala v domači dvorani in prepričana sem, da nas bo pričakalo odlično vzdušje," je še dodala 17-letna krilna košarkarica.



Po tekmah v Celju in Slovenskih Konjicah se bodo Slovenke na pripravljalnih tekmah pomerile še proti Hrvaški v Podčetrtku in Mengšu 23. oziroma 24. maja. Pet dni kasneje se bodo v Mariboru merile s Poljsko, tik pred EP pa sledita še pripravljalni tekmi proti Črni gori v Ljubljani in Kranju 8. oziroma 9. junija.

Prvenstvo stare celine se bo v Sloveniji in Izraelu, ki bo gostil dve od štirih skupin ter dve tekmi za vstop v četrtfinale, odvijalo med 15. in 25. junijem. Slovenke bodo v skupini C v Stožicah igrale proti Veliki Britaniji (15. 6.), Nemčiji (16.) in Franciji (18.).

Neposredno v četrtfinale napreduje le najboljša reprezentanca v vsaki od štirih skupin. Drugo- in tretjeuvrščene izbrane vrste pa čaka še nastop v kvalifikacijah za nastop med najboljšimi osmimi.

Članki iz rubrike