Amanda Abbington, Martin Freeman Svet24.si

Zvezdnica z možem otrokoma zadala nepopravljivo ...

princ-charles, camilla-parker-bowles Svet24.si

FOTO: Princ Charles in Camilla ganjena do solz

marjan dolinsek vlada Reporter.si

Je ministrica Kustečeva opravilno nesposobna? ...

terasa Svet24.si

Štirje za eno mizo, med njimi bo moral biti meter...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Objavljamo dokument o razdelitvi BiH, ki ga išče...

Ana Soklič Odkrito.si

Za Ano Soklič bo usodna številka 2

hana rodić3 Njena.si

Takole je Hana Rodić shujšala 12 kilogramov

ku
ku
1 06.10.2019 02:31:38

Olimpija vpletena v 'MASAKER', to je bil večer za zgodovino! Objavljamo poročilo ...

Včeraj je minilo 34 let, spomin je pravzaprav že zbledel. A akterji tistega večera ne bodo pozabili nikoli.

Na včerajšnji dan pred 34 leti se je v Zagrebu zgodila košarkarska tekma, ki je odšla v anale. Dražen Petrović je dosegel rekordnih 112 točk, tekmec Cibone pa je bila takratna Smelt Olimpija. Semafor je ob koncu srečanja kazal neverjetnih 158:77 za Zagrebčane.

Razlika kakopak ne odraža pravega razmerja med kluboma. Ljubljančani so na tekmo 1. kroga sezone 1985/86 prispeli s kadeti in mladinci, saj zaradi napake pri registraciji igralcev niso mogli igrati s člansko ekipo.

Takrat 21-letni Petrović se je s soigralci in trenerjem dogovoril, da bo ob tej priložnosti skušal zrušiti 23 let star strelski rekord Radivoja Koraća, ki je v dresu OKK Beograda na tekmi z zagrebško Mladostjo dosegel 74 točk.

cibona olimpija


Dražen je tekmo končal z metom 40:60, zadel je 10 trojk iz 20 poskusov. Pred 2000 gledalci je rekordno znamko presegel že v 24. minuti tekme. Vsak igralec Cibone, ki žoge ni podal Draženu, ampak je sam vrgel na koš, je bil deležen žvižgov s tribun.Najbolj so žvižgali Draženu Anzuloviću, ki je bil s 16 točkami drugi strelec Cibone. "Ko si mlad in nadebuden, misliš, da lahko delaš vse. Tako sem tudi jaz mislil in na tej tekmi iskal priložnost, da bi se izkazal. Bilo je videti, kot da edino jaz nisem dojel, na katerega Dražena se ta dan igra," se je v smehu tekme spomnil Anzulović.

"Bili smo prvaki Evrope in strašno močna ekipa, igrali pa smo proti mladincem, zato je bila to odlična priložnost," se je spomnil Draženov brat Aco Petrović.

"Dražen je prelomil obljubo. Dejal je, da bo šel iz igre, ko bo podrl rekord, ampak saj vsete kakšen 'psiho' je bil. Ostal je na parketu in še naprej dosegal koše, prišel je do 112 točk. Ker je v časopisu napovedal rekord, smo vedeli, kaj se pripravlja, vendar ga nismo mogli zaustaviti. Nismo ga smeli niti pogledati, kaj šele nad njim napraviti prekršek. Spomnim se, da smo povedli s 4:2, potem pa je nekdo ugasnil luč ... ha, ha, ha," se je za hrvaške medije tekme spomnil takrat kadet Olimpije, pozneje pa dolgoletni novinar Ekipe Igor Đurović, ki je na tej tekmi neposredno pazil na Dražena.

Potem je še razkril, zakaj je prišlo do administrativne napake kluba. Takratni tajnik Radovan Lorbek je namreč, da bi privarčeval, dokumentacijo pred sezono v Beograd poslal preko prijatelja, namesto s priporočeno pošto. Papirji so na zvezo prispeli prepozno.

Članki iz rubrike