Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 03.10.2019 12:23:26

Takšen DIAMANT je Dončić, on je NEDOTAKLJIV: Vodstvo Dallasa ODLOČILO, da mu tega ne bo vzel NIHČE!

Reuters
Strokovno vodstvo Dallasa je nad Luko Dončićem navdušeno, trener pa je sprejel pomembno odločitev.

V lanski sezoni je svetovno košarkarsko javnost navduševal Luka Dončić. Mladi Slovenec je v svoji prvi sezoni v ligi NBA blestel v dresu Dallasa, njegovemu trenerju Ricku Carlislu pa se je verjetno zgolj smejalo.

V naslednjih letih bo lahko računal na izjemnega košarkarskega talenta, brez dvoma gre za diamant, ki pa ga je moč še izbrusiti. Tega se še kako dobro zaveda ameriški strokovnjak, ki je na račun Dončića že zdaj poln pohval. A ne glede na to, kaj se bo v prihodnji sezoni dogajalo, ima za Slovenca pripravljeno eno najbolj odgovornih nalog.



"Ko sem mu lani prvič dal žogo v roke, sem videl, da je rojen organizator igre. On je unikaten na tem področju. Ima višino, moč, hitrost, občutek in znanje. Gre za zelo vznemirljivega košarkarja. Ima odličen pregled nad igro, vidi stvari, še preden se zgodijo," ga je pohvalil Carlisle in potrdil, da bo Dončić prvi organizator igre. Čeprav se je Dallas pred začetkom sezone okrepil z odličnim ameriški organizatorjem igre Delonom Wrightom, ta na tem položaju nikakor ne bo ogrožal Slovenca.

Dončić bo po besedah Carlisla ostal prvi organizator igre, on bo celo vodil napade tudi takrat, ko bo na parketu Wright, ki je sicer po košarkarski izobrazbi čistokrvna 'enica'. Še več, skupaj naj bi tvorila sijajen branilski par, a niti najmanjših dvomov ni, kdo bo na parketu poveljeval košarkarjem Dallasa.

Značke: dončić, carlisle

Članki iz rubrike