Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
13.03.2015 12:29:40
Deli članek:

Spet ovacije Saletu in Saši

Dvorana Pionir je bila nabito polna, kot bi v njej gostovali Barcelona, Fenerbahče ali Maccabi.

Ali pa, kot bi v goste prišli Olimpija, Cedevita ali Zadar. Saj navijačem Partizana tako ali tako ni pomembno, kdo stoji nasproti njihovim ljubljencem. Na tribune prihajajo zato, da vzpodbujajo svoje moštvo, da mu z glasnim navijanjem pomagajo do zmag. Letos to počnejo še malce bolj številčno kot običajno, saj želijo z nakupom vstopnice prispevati vsaj majhen delež k lajšanju ogromnih finančnih težav, v katerih je Partizan.

In enako so storili ta večer, pa čeprav so bili v dvorani le igralci Partizana, tekmeca sploh ni bilo. Oziroma prav zato. Pionir je bil poln do zadnjega kotička, ker so se v njem zbrali zdajšnji in nekdanji košarkarji Partizana ter odigrali medsebojno revijalno tekmo. To je bil večer črno-bele družine z naslovom "Grobari za nas".

V kritičnih trenutkih so se združili navijači in igralci, da skupaj pomagajo zbrati nekaj dodatnih finančnih sredstev za obubožani košarkarski klub. Na in ob parketu so bila tako zbrana velika imena Partizana, polne tribune so navdušeno pozdravljale Aleksandra Đorđevića, Predraga Danilovića, Žarka Paspalja, Dejana Milojevića, Gorana Grbovića, Dejana Tomaševića, Nebojšo Zorkića in druge nekdanje legende ter zdajšnje akterje, ki so s svojo prisotnostjo podprli akcijo oziroma v prvi vrsti podprli klub.

"Navijači Partizana so še enkrat pokazali, kako se ima rad klub, kako se zanj navija in bori v težkih trenutkih. Samo čudim se temu fenomenu. To je dokaz, da bo Partizan trajal večno," je bil skoraj ganjen Đorđević, ki je po nekaj letih spet združil moči z Danilovićem, s katerim sta tvorila legendarni par. Tandem Sale-Saša je znova prejemal ovacije.

Trener Duško Vujošević, ki je hkrati tudi predsednik Športnega društva Partizan, pa je še enkrat več opozoril na po njegovem mnenju nepravično razdelitev državnih sredstev v korist Crvene zvezde. "Državna podjetja se financirajo z denarjem vseh državljanov, tudi navijačev Partizana. Zdaj pa gre ves denar le v Zvezdine klube, nič pa v Partizanove," je dejal Vujošević, ki že dolgo časa bije tudi medijski boj s predsednikom Zvezde Nebojšo Čovićem. "Tudi Partizan je prej dobival denar državnih firm, a je imel rezultate. Leta smo bili najuspešnejši športni kolektiv v regiji, zdaj pa nas sistematično uničujejo. Ta novi klub, za katerega niti ne vem, ali je član športnega društva Crvena zvezda, pa je šele začel delati rezultate," ni tudi tokrat pozabil dregniti v temo združitve Zvezde z FMP Železnikom.